Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după abandonul de la WTA Washington 2022. Fostul lider WTA continuă pregătirea pentru US Open

Simona Halep a fost eliminată de Anna Kalinskaya în turul 2 de la WTA Washington 2022 și pentru ea urmează o pauză de patru zile înainte de startul turneului de la Toronto.
04.08.2022 | 01:00
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa abandonul de la WTA Washington 2022 Fostul lider WTA continua pregatirea pentru US Open
Ce urmează pentru Simona Halep după abandonul de la WTA Washington 2022. Fostul lider WTA continuă pregătirea pentru US Open. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep (30 de ani) era favorită să se califice în sferturile de finală ale turneului pe hard de la Washington. A 16-a jucătoare a lumii a avut însă o prestație modestă cu Anna Kalinskaya și a preferat să abandoneze în setul al doilea.

Programul Simonei Halep după eliminarea de la Washington 2022

Sportiva din Constanța avea un culoar excelent spre finala competiției din capitala Statelor Unite ale Americii, la care mai jucase doar în 2017, dar evoluția din partida cu Anna Kalinskaya (locul 71 WTA) nu i-a permis nici măcar să ajungă în sferturi.

ADVERTISEMENT

Condusă cu 0-4 în primul set, Halep a reușit să revină și, la un momentdat, tabela arăta 5-5. Rusoaica și a revenit și s-a impus în cele din urmă cu 7-5. Setul al doilea părea din nou la discreția Annei, care a luat primele două gaemuri. A fost momentul în care românca a acuzat probleme medicale și a hotărât să abandoneze partida.

La prima vedere, constănțeanca a fost foarte afectată de temperaturile extrem de ridicate din capitala Statelor Unite. Fostul lider WTA a cerut intervenția medicilor și în primul set din același motiv.

ADVERTISEMENT

La ora disputării partidei cu Anna Kalinskaya, la Washington erau 34 de grade Celsius şi o umiditate ridicată. Pentru participarea în optimile de finală la WTA Washington 2022, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 4100 de dolari și 30 de puncte WTA.

Dacă s-ar fi calificat în sferturi, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 ar fi dat piept cu învingătoarea duelului Lin Zhu (97 WTA) – Kaia Kanepi (37 WTA).

ADVERTISEMENT

Încă două turnee de pregătire pentru US Open

După aventura de la Washington, dacă accidentarea nu este una serioasă, Simona Halep va rămâne pe continentul nord-american. Ea se va muta în Canada pentru a continua sezonul de hard, la Toronto, turneu programat în perioada 8-14 august. Acolo, românca va fi cap de serie numărul 15.

Apoi, dubla câștigătoare de Grand Slam va reveni în SUA, pentru a participa la WTA Cincinnati, competiție care se va desfășura între 15 și 21 august și unde Halep va fi a 16-a favorită de pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT

După Cincinnati, Simona, care a dezvăluit adevăratul motiv pentru despărțirea de Darren Cahill, va face pauză timp de o săptămână și va intra în focuri pentru ultimul obiectiv important din acest an. În intervalul 29 august – 11 septembrie, sportiva de pe locul 16 WTA va fi prezentă la US Open.

ADVERTISEMENT
Tags: