Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la Indian Wells. Puține șanse pentru a-și salva sezonul

Simona Halep a fost eliminată în turul 3 la Indian Wells, după 5-7, 4-6 cu Aliaksandra Sasnovich. Mai are doar două turnee programate în 2021.
11.10.2021 | 04:58
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa eliminarea de la Indian Wells Putine sanse pentru asi salva sezonul
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a reușit un parcurs prea lung nici la Indian Wells. Părăsește competiția încă din turul 3, după un meci echilibrat cu Sasnovich, în care adversara ei a fost mai inspirată în momentele decisive.

Pentru Simona, anul 2021 a fost unul de coșmar. Nu are niciun titlu WTA, nici măcar o finală disputată. Nu a mai pățit asta din 2009, când abia își încheia junioratul!

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la Indian Wells. Kremlin Cup, urmpătorul turneu. Doar două șanse de a salva sezonul

Nu mai sunt prea multe șanse pentru Simona Halep să își salveze un sezon cenușiu. După eliminarea rapidă de la Indian Wells, jucătoarea din România mai are doar două turnee programate.

Săptămâna viitoare este liberă pentru Simona Halep, care va merge apoi la Moscova. Kremlin Cup, turneu de categorie WTA 500, este programat în perioada 18-24 octombrie.

ADVERTISEMENT

Nu va fi ușor pentru Simona Halep nici la Moscova, unde și-au anunțat prezența mai multe jucătoare de top. Garbine Muguruza, Belinda Bencic, Maria Sakkari, Anastasia Pavlyuchenkova, Ons Jabeur, Elena Rybakina și Elise Mertens sunt doar câteva din numele tari de pe tablou.

Simona Halep închide anul 2021 la Cluj, unde va participa la Transylvania Open. Emma Răducanu, Mertens și Kontaveit, prezente și ele în Ardeal

Nu va lipsi de la Moscova nici Emma Răducanu, câștigătoarea de la US Open, care însă a dezamăgit la Indian Wells, eliminată tot de Aliaksandra Sasnovich, în turul 2.

ADVERTISEMENT

După Kremlin Cup, Simona Halep și-a anunțat prezența și la Cluj-Napoca, pentru Transylvania Open, turneu de categorie WTA 250. Simona va fi clar printre favorite, dar va avea concurență și în Ardeal.

Emma Răducanu vine și ea la Transylvania Open, iar Elise Mertens și Anett Kontaveit completează lista jucătoarelor de top 20 care și-au anunțat prezența în turneu.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu mai poate nici măcar să viseze la Turneul Campioanelor. E pe un dezamăgitor loc 40 în clasamentul Race live

Astfel că sezonul Simonei Halep se va încheia la finalul acestei luni și va fi cu siguranță un loc în afara top 10 WTA. De altfel, este foarte posibil ca românca să iasă din top 20, sau chiar din top 30 până la finalul anului.

În ultimii ani, Simona Halep și-a încheiat sezonul cu Turneul Campioanelor. Nu va fi cazul în 2021, în condițiile în care românca este foarte jos în clasamentul Race, care stabilește calificatele la Guadalajara.

Simona Halep este pe un dezamăgitor loc 40 în clasamentul Race live, dar mai poate pierde poziții în funcție de rezultatele care se vor mai înregistra la Indian Wells.

ADVERTISEMENT