Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la Roland Garros 2022! Pauză de 3 săptămâni

Simona Halep a fost eliminată neașteptat în turul 2 de la Roland Garros 2022 și urmează o pauză de trei săptămâni înainte de a începe sezonul de iarbă.
26.05.2022 | 19:07
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa eliminarea de la Roland Garros 2022 Pauza de 3 saptamani
Simona Halep a fost eliminată neașteptat în turul 2 de la Roland Garros 2022 și urmează o pauză de trei săptămâni înainte de a începe sezonul de iarbă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a părăsit prematur competiția pariziană, fiind învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng.

Programul Simonei Halep după eliminarea de la Roland Garros 2022

Simona Halep avea așteptări mari la Roland Garros 2022, mai ales că ratase ediția de anul trecut, nu avea puncte de apărat și putea urca serios în clasamentul WTA. Doar că prestațiile sale nu au fost la nivelul scontat și a fost eliminată devreme din turneu.

ADVERTISEMENT

După scurta aventură pe zgura pariziană, fostul lider mondial va reveni în țară pentru o scurtă vacanță înainte de a începe pregătirile pentru sezonul de iarbă, al cărui punct culminant îl reprezintă turneul de la Wimbledon.

Cel mai probabil, Halep se va odihni în următoarele două săptămâni, va petrece timpul alături de familie și va efectua antrenamente de menținere. Ea s-a înscris la două turnee de pregătire înainte de al treilea Grand Slam al anului, astfel că este de așteptat ca undeva în jurul datei de 6 iunie să reînceapă ședințele de pregătire cu Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Două turnee pe iarbă înainte de Wimbledon

Simona Halep a spus pas la turneele din prima săptămână de iarbă și va juca abia în perioada 13-19 iunie, la Birmingham. Românca a mai participat o singură dată la această competiție, în 2015. Exceptată de runda inaugurală, ea a trecut în turul 2 de britanica Naomi Broady și în optimi de cehoiaca Klara Koukalova, pentru a ceda în sferturi în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic.

La întrecerea britanică și-au mai anunțat prezența alte trei campioane de Grand Slam. Este vorba de britanica Emma Răducanu, americanca Sloane Stephens și letona Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

În ultima săptămână înainte de Wimbledon, campioana noastră va merge în Germania pentru a participa la întrecerea de la Bad Homburg, în perioada 19-25 iunie. Ea ar fi trebuit să participe și la prima ediție a turneului, care s-a ținut anul trecut, dar a fost nevoită să renunțe din cauza accidentării suferite la gambă care a scos-o din circuit pentru o vreme.

La competiția din Germania vor mai fi prezente alte patru câștigătoare de Grand Slam, nemțoaica Angelique Kerber, bielorusa Victoria Azarenka, americanca Sloane Stephens și canadianca Bianca Andreescu, dar și alte jucătoare importante precum Aryna Sabalenka din Belarus și Belinda Bencic din Elveția.

ADVERTISEMENT

Apoi va urma cel de-al treilea Grand Slam al anului. Deși pare departe de forma care îi aducea titlul pe iarba londoneză în 2019, după o finală perfectă cu Serena Williams, Halep are dreptul să viseze că poate reedita acea performanță.

ADVERTISEMENT