Simona Halep

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea din semifinale la Stuttgart. Când începe WTA Madrid

24.04.2021 | 22:54
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa eliminarea din semifinale la Stuttgart Cand incepe WTA Madrid
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de la Stuttgart, dar cele mai importante turnee pe zgură abia acum urmează. Pentru româncă nu este prea mult timp de odihnă. Va merge la Madrid, pentru turneul patronat de Ion Ţiriac.

Aryna Sabalenka şi-a folosit forţa evident superioară pentru a o învinge pe Halep în minimum de seturi, scor 6-3, 6-2. Şi va juca finala de la Stuttgart în faţa favoritei numărul 1 a competiţiei, Ashleigh Barty. Cea care a dispus de Elina Svitolina în semifinale.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va rămâne pe locul 3 în clasamentul WTA şi după turneul de la Madrid. Se apropie de Naomi Osaka, dar pierde teren în faţa liderului Ashleigh Barty.

Simona Halep, încă trei turnee pe zgură în 2021. Merge la Madrid, Roma, iar apoi principalul obiectiv al anului: Roland Garros

Simona Halep va fi cap de serie numărul 3 la WTA Madrid, turneu care va avea loc în perioada 29 aprilie – 8 mai. Este una dintre competiţiile preferate ale Simonei, care se impunea la ediţiile din 2016 şi 2017. Turneul a fost anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

După Madrid, Simona Halep va merge la un alt turneu de categorie WTA 1000, cel de la Roma. Competiţia de la Foro Italico este programată între 10 şi 16 mai. Anul trecut s-a jucat în septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, şi a fost câştigată de Simona Halep.

În fine, cel mai important obiectiv al Simonei Halep pentru sezonul de zgură rămâne Roland Garros. Al doilea Grand Slam al anului se va disputa în perioada 30 mai – 12 iunie, la Paris.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, sub presiune şi în sezonul de iarbă. Are 2000 de puncte de apărat la Wimbledon 2021

Simona Halep pare să fi trecut peste problemele la umăr pe care le-a acuzat în ultimele săptămâni. Cea mai bună veste în condiţiile în care urmează un program foarte încărcat pe suprafaţa ei preferată.

Din postura de campioană la Wimbledon, titlu pe care l-a câştigat în 2019, Simona Halep va avea mult de muncă şi în sezonul de iarbă. Şi 2000 de puncte de apărat la All England Club.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu are încă niciun titlu câştigat în 2021. Ultimul ei trofeu a fost obţinut în toamna lui 2020, chiar la Roma.

ADVERTISEMENT
Tags: