Simona Halep

Ce urmează pentru Simona Halep în calendarul WTA. Puține competiții rămase, totul depinde de US Open 2020

16.08.2020 | 17:17
Ce urmeaza pentru Simona Halep in calendarul WTA Putine competitii ramase totul depinde de US Open 2020
ADVERTISEMENT

Simona Halep a câștigat al 21-lea titlu al carierei, la Praga, după 6-2, 7-5 cu Elise Mertens. După acest trofeu, urmează să anunțe decizia finală în legătură cu participarea la US Open 2020.

Turneul de Grand Slam de la US Open se desfășoară în perioada 31 august – 13 septembrie. În funcție de decizia care va fi anunțată în scurt timp, programul Simonei Halep pentru următoarea perioadă va fi structurat.

ADVERTISEMENT

Simona se teme să călătorească în SUA din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus. Motiv pentru care părea tentată să refuze participarea.

Simona Halep, aşteptată să ia o decizie în privinţa participării la US Open 2020

Dar programul a rămas atât de rarefiat, încât Simona ar putea decide să riște. Altfel, ar putea avea o pauză foarte lungă, până la mijlocul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Revenirea ar putea avea loc abia pe 20 septembrie, cu turneul Premier 5 de la Roma. Pe de altă parte există riscuri și legate de forma ei dacă merge în SUA.

  • Western & Southern Open – 21 august/28 august – Simona nu participă
  • US Open – 31 august/13 septembrie – Simona nu a decis dacă participă
  • Roma – 21/27 septembrie – Simona Halep nu a decis dacă participă
  • Roland Garros 27 septembrie / 5 octombrie – Simona Halep participă
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va merge la Western & Southern Open, la New York, competiţie pentru care nici măcar nu s-a înscris. Turneul care a fost mutat de la Cincinnati la New York. Iar foarte multe competiţii, inclusiv cel de la Madrid, de categorie Premier Mandatory, au fost anulate.

Dacă va accepta să participe la US Open, 31 august – 13 septembrie, Simona ar mai avea foarte puțin timp să pregătească Roland Garros. Mai ales în condițiile în care ar fi nevoită să stea în carantină la revenirea în Europa.

ADVERTISEMENT

Ceea ce ar însemna că nu ar putea să participe la turneul de la Roma. În afara acestor competiții există foarte puține variante pentru a mai juca tenis.

 

ADVERTISEMENT