Simona Halep

Ce urmează pentru Simona Halep! La ce turneu participă românca

13.03.2019 | 01:32
Ce urmeaza pentru Simona Halep La ce turneu participa romanca
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de la Indian Wells, după 2-6, 6-3, 2-6 cu Marketa Vondrousova, şi va avea de suferit în clasamentul WTA. Românca va pierde cel puţin o poziţie la actualizarea de luni, dar există riscul să coboare chiar şi pe locul 5.

Ce urmează pentru Simona Halep! Merge la Miami, unde nu are puncte de apărat de anul trecut

Simona Halep nu va avea prea mult timp să se lamenteze după eliminarea neaşteptat de rapidă de la Indian Wells. Românca se mută de pe coasta de Vest pe cea de Est a SUA. Mai exact, din California merge în Florida. Săptămâna viitoare se dă startul în turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună veste pentru Simona Halep, mai ales în condiţiile în care românca pare destul de departe de cea mai bună formă a sa, este că nu are puncte de apărat de anul trecut de la Miami. Anul trecut, Simo pierdea în turul 2, după ce avusese bye în runda inaugurală. Ceda, în mod surprinzător, în faţa polonezei Aga Radwanska.

ce urmează pentru halep
Agnieszka Radwanska este cea care a eliminat-o pe Simona Halep de la Miami în 2018. Între timp, poloneza s-a retras

Simona Halep poate da lovitura la Miami! Învingătoarea primeşte 1,5 milioane de dolari!

1000 de puncte se acordă pentru învingătoarea de la Miami, iar Simona Halep are mare nevoie de un rezultat bun în Florida. Deoarece în luna aprilie va începe sezonul de zgură, în care Simona are foarte multe puncte de apărat. Un rezultat bun la Miami i-ar putea da mai multă încredere înaintea importantelor provocări.

ADVERTISEMENT

Pentru Simona Halep, turneul de la Miami poate însemna şi o importantă lovitură financiară. Deoarece în Florida se oferă unul dintre cele mai mari premii dintre toate turneele patronate de ITF. Este vorba de aproximativ 1,5 milioane de doari pentru învingătoare, o sumă care poate rivaliza fără probleme cu acelea oferite la turneele de Grand Slam.