News

Ce va face Diana Șoșoacă după excluderea din AUR. Marius Pieleanu dezvăluie planurile senatoarei

10.02.2021 | 21:02
Ce va face Diana Sosoaca dupa excluderea din AUR Marius Pieleanu dezvaluie planurile senatoarei
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a plecat oficial din AUR, după o decizie a conducerii partidului, însă, crede sociologul Marius Pieleanu, pentru senatoare momentul de miercuri ar putea reprezenta un nou început.

Excluderea din partidul AUR nu marchează finalul carierei în politica românească pentru Diana Șoșoacă, ba dimpotrivă, ar putea însemna o mare oportunitate pentru aceasta.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din zona politică spun că avocata și-ar putea forma propriul grup, care să-i susțină inițiativele. Astfel, Șoșoacă ar putea acoperi electoratul care obișnuia să voteze cu PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor, crede sociologul Marius Pieleanu.

Ce va face Diana Șoșoacă după excluderea din AUR

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit unor declarații făcute de nume importante din acest partid.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Marius Pieleanu, un cunoscut sociolog și analist politic, avocata și-a dorit excluderea. Acesta consideră că senatoarea va urma să își creeze un grup propriu parlamentar, similar cu Partidul România Mare, cu care AUR a fost deseori asemănat.

”Nu Diana Șoșoacă e cel mai vizibil parlamentar AUR, ci domnul Simion. Și-a dorit să iasă din partid, pentru că nu îi convine co-președinția. Își va construi propriul grup parlamentar constituit din nemulțumiți, care va ocupa o zonă electorală neocupată prin dispariția PRM. Este fals că AUR a cules preponderent voturile PRM”, a spus Pieleanu la România TV.

ADVERTISEMENT

Plecarea Dianei Șoșoacă, o mișcare bună a celor de la AUR

Pieleanu mai spune că plecarea Dianei Șoșoacă din AUR este o decizie inspirată a partidului, o bună strategie de imagine pentru viitorul acestui partid în ochii electoratului.

”AUR încearcă să devină un partid frecventabil, cu valențe europene, naționalist, patriotic, vrea să dezbrace de eticheta de partid legionar, anti-semit, anti-european.

ADVERTISEMENT

Îi felicit pentru gestul făcut și le urez succes, pentru că un partid patriotic, creștin, este necesar. Nu subestimați conducerea AUR”, a mai spus Marius Pieleanu la postul de știri citat.

Diana Șoșoacă a fost exclusă din partidul AUR, miercuri, 10 februarie, la solicitarea co-președintelui Claudiu Tîrziu și a lui Sorin Lavric. Dan Tănasă a confirmat informația la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT