Hotnews

Ce vacanţe se pot face în ţară cu voucherele oferite de angajator

Românii vor putea pleca în concediu pe banii angajatorului. Dar nu oriunde, ci numai în destinaţiile din ţară. Vouchere de vacanţă pentru a încuraja turismul intern, asta a decis guvernul....
Autor: Ionuţ Cataramă | 01.08.2015 | 19:28
Ce vacanţe se pot face în ţară cu voucherele oferite de angajator

Românii vor putea pleca în concediu pe banii angajatorului. Dar nu oriunde, ci numai în destinaţiile din ţară. Vouchere de vacanţă pentru a încuraja turismul intern, asta a decis guvernul. Salariaţii pot primi astfel de la angajator decontarea cheltuielilor de cazare, masă şi distracţie în limita a maximum 6.300 de lei.

Pot oferi aceste tichete de vacanţă atât firmele private cât şi instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă, iar cei din mediul privat depind de generozitatea patronului.

2,3 milioane de români şi-au făcut concediul în ţară, în prima jumătate a anului. Creşterea faţă de anul trecut este de 13%. Pentru că numărul de străini veniţi în România este de trei ori mai mic, Guvernul vrea să încurajeze turismul intern prin introducerea voucherelor de vacanţă.

Suma este suficientă pentru un circuit în cele mai mari oraşe ale ţării timp de trei săptămâni. Sau aceeaşi perioadă puteţi petrece într-o staţiune montană, la un hotel de trei stele cu demipensiune. Cine preferă marea poate sta două săptămâni la un hotel de 3 stele, dar cu all inclusive.

Dacă la primele de vacanţă un patron plătea pentru 6.300 de lei încă 4.800 de lei la stat, în cazul voucherelor angajatorul îşi scade din contribuţiile pentru impozitul pe profit 4.800 de lei.

Cel mai mare emitent de vouchere din România estimează că valoarea pieţei va ajunge la 400 de milioane de euro anual.

Autorităţile spun că din toamnă acestea vor putea fi şi folosite. Voucherul de vacanţă nu este transmisibil şi orice depăşire a valorii tichetului este suportată de turist.

Sursă: www.digi24.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!