Fotbal intern

Ei sunt SPERANŢELE noastre! Ce cote de piaţă au ai noştri înainte de meciul România – Croaţia, debutul tricolorilor la EURO U21

18.06.2019 | 11:13
Ei sunt SPERANTELE noastre Ce cote de piata au ai nostri inainte de meciul Romania  Croatia debutul tricolorilor la EURO U21

Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Mirel Rădoi, se va baza la turneul final din Italia și San Marino pe 7 stranieri, 6 fotbaliști de la FC Viitorul, 4 de la FCSB, doi de la Sepsi Sfântu Gheorghe și câte unul de la CFR Cluj, U Craiova, FC Hermanstadt, Gaz Metan Mediaș. Valoarea totală a lotului prezent la Euro 2019 este de 46.250.000 de euro.

Valoarea lotului lui Mirel Rădoi: Radu este greu de scos din poartă…

Portari:

Ionuț Radu (Genoa, Italia, Serie A, cotă: 12.000.000 de euro): este portarul pe care naționala de tineret s-a bazat în toate cele 10 meciuri din calificări. Fotbalistul de 22 de ani și-a câștigat postul de titular în poarta lui Genoa în sezonul recent încheiat din Serie A, fiind unul dintre jucătorii-cheie în salvarea de la retrogradare. A evoluat 33 de meciuri și a „închis” poarta în 6 dintre acestea.

Cătălin Căbuz (Hermannstadt, România, Liga 1, cotă: 500.000 de euro): împrumutat de la Viitorul până în această vară, a fost titularul indiscutabil al lui Hermannstadt, cu 38 de prezențe în cele 40 de meciuri jucate de formația sibiană. Datorită constanței din evoluțiile sale, pare să fie a doua variantă pentru Mirel Rădoi în cazul nefericit în care Ionuț Radu ar avea probleme medicale.

Andrei Vlad (FCSB, România, Liga 1, cotă: 150.000 de euro): a jucat puțin în actualul sezon pentru FCSB, doar 6 meciuri în toate competițiile. În toamna anului trecut a gafat decisiv în returul cu Rapid Viena, vicecampioana României ratând astfel calificarea în grupele Europa League. Cu toate acestea, Gigi Becali a anunțat recent că portarul de 20 de ani va fi titularul postului la FCSB în sezonul viitor! Deși Bălgrădean nu pleacă…

Ionuț Radu este cel mai bine cottat fotbalist din lotul României

Un titular incontestabil a jucat un singur meci la seniori!

Fundași:

Cristian Manea (CFR Cluj, România, Liga 1, cotă: 3.000.000 de euro): este fundașul cu cea mai mare experiență în prima ligă din România dintre jucătorii defensivi. Campion al României cu CFR Cluj în ultimele două sezoane, a jucat 44 de meciuri și a marcat un gol pentru clujeni, dar rămâne de văzut dacă își va continua cariera în Gruia, fiind la final de împrumut de la Apollon Limasol.

Ionuț Nedelcearu (FK Ufa, Rusia, Premier Liga, cotă: 2.000.000 de euro): are deja un an și jumătate de când joacă titular la Ufa și a fost o prezență constantă în preliminariile EURO 2019. În actualul sezon, unul în care Ufa s-a bătut să scape de retrogradare, fostul jucător al lui Dinamo a jucat 34 de meciuri și a înscris un gol.

Adrian Rus (Sepsi Sf. Gheorghe, România, Liga 1, cotă: 650.000 de euro): a prins ultimele meciuri din preliminarii, iar prestațiile bune i-au adus un loc în lotul pentru EURO 2019. Fundașul de 23 de ani a bifat 16 meciuri pentru Sepsi, însă nu a mai jucat de la începutul lui aprilie. Între timp, s-a transferat la MOL Vidi, campioana Ungariei, cu toate că în iarnă s-a aflat pe lista lui FCSB.

Alexandru Pașcanu (Leicester City U23, Anglia, Premier League 2, cotă: 500.000 de euro): se află într-o situație cel puțin ciudată. Fundașul de 20 de ani este titular indiscutabil în echipa națională de tineret a României, chiar dacă a jucat un singur meci la seniori în Anglia. Evoluează la echipa U23 a lui Leicester City și a jucat o singură partidă, în EFL Trophy. Are, însă, prestații convingătoare la națională, motiv pentru care Gigi Becali vrea să-l aducă în această vară la FCSB.

Virgil Ghiță (Viitorul, România, Liga 1, cotă: 450.000 de euro): o nouă perlă scoasă de Gică Hagi din propria Academie, în actualul sezon a jucat 26 de meciuri și a marcat 3 goluri. Fotbalistul de 21 de ani este eligibil și pentru următoarea campanie de calificare a tineretului, fiind născut după 1 ianuarie 1998. În preliminariile EURO 2019 a jucat un singur meci, în final, cu Liechtenstein.

Florin Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe, România, Liga 1, cotă: 700.000 de euro): fundaș stânga de 23 de ani care poate juca și în linia mediană, a bifat 29 de meciuri și a marcat 4 goluri pentru covăsneni în actualul sezon. A jucat în 6 dintre cele 10 meciuri din preliminariile pentru EURO.

Radu Boboc (Viitorul, România, Liga 1, cotă: 500.000 de euro): a evoluat la toate selecționatele de juniori ale României, iar în preliminarii a jucat în 3 meciuri din toamna lui 2018. În sezonul recent încheiat, fundașul dreapta de 20 de ani, care poate juca și în poziție centrală, a evoluat în 28 de meciuri. În plus, a bifat o partidă pentru echipa U19 a Viitorului în ediția 2018/2019 din UEFA Youth League.

Ricardo Grigore (Dinamo, România, Liga 1, cotă: 400.000 de euro): a prins lotul pentru turneul final pe ultima sută de metri, înlocuindu-l pe accidentatul Denis Drăguș. El nu a prins niciun meci până acum la nivelul naționalei U21, dar are două prezențe la reprezentativa U19. Marele său avantaj în reprezintă polivalența, el putând evolua ca fundaș central, fundaș stânga sau mijlocaș la închidere.

Punctul forte al echipei, cu jucători de mare Viitor(ul)

Mijlocași:

Tudor Băluță (Viitorul, România, Liga 1, cotă: 3.000.000 de euro): va juca din vară la Brighton. Mijlocașul de 20 de ani a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai Viitorului, cu 34 de meciuri și două goluri în actualul sezon. Nu a evoluat niciun meci pentru selecționata de tineret a României, făcând pasul spre naționala mare direct de la lotul U19. După ce a debutat în amicalul cu Chile din vara anului 2018 (3-2 pe 31 mai, la Hartberg, în Austria), a mai bifat 3 selecții la prima reprezentativă.

Dragoș Nedelcu (FCSB, România, Liga 1, cotă: 1.500.000 de euro): jucător experimentat, a jucat 29 de meciuri în actualul sezon, devenind unul dintre jucătorii-cheie la FCSB. Liderul la selecții din lot, cu 21 de meciuri jucate până în prezent la selecționata U21. Pentru naționala mare, tânărul mijlocaș de 22 de ani are deja două selecții.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, România, Liga 1, cotă: 3.500.000 de euro): produs al Viitorului, joacă din iulie 2018 la U Craiova, după ce oltenii l-au transferat pentru un milion de euro. Mijlocașul central de 21 de ani este unul dintre fotbaliștii-cheie ai echipei craiovene, jucând în 43 de meciuri în actualul sezon, în care a reușit să marcheze 5 goluri. În campania de calificare a fost titular în 9 dintre cele 10 meciuri, ratând doar partida din debut, cu Liechtenstein. Pentru naționala mare a jucat de 4 ori.

Andrei Ciobanu (Viitorul, România, Liga 1, cotă: 500.000 de euro): joacă mijlocaș ofensiv drepta, dar poate fi folosit și ca atacant. Fotbalistul de 21 de ani a evoluat în 28 de meciuri pentru Viitorul, reușind să marcheze două goluri. În campania de calificare a fost folosit în 4 meciuri, însă în ultimele două a evoluat doar 17 minute.

Dennis Man (FCSB, România, Liga 1, cotă: 4.500.000 de euro): este „perla” lui Gigi Becali, de pe urma căreia patronul FCSB vrea să obțină o sumă astronomică în următorii ani. În sezonul recent încheiat, mijlocașul ofensiv de 20 de ani a jucat 39 de meciuri, a marcat 10 goluri și a oferit 8 pase decisive. A fost unul dintre jucătorii-cheie ai seleționatei de tineret în campania de calificare, cu 3 goluri înscrise în 8 meciuri.

Ianis Hagi (Viitorul, România, Liga 1, cotă: 3.500.000 de euro): are o moștenire grea de apărat, iar EURO 2019 poate fi prima „scenă” (luați ambele sensuri ale cuvântului!) a consacrării la nivel continental. Căpitanul Viitorului și-a ajutat echipa să ajungă în Europa League și să câștige Cupa României, cu 14 goluri în 39 de meciuri. Intens curtat de echipe din străinătate, va fi printre cei mai monitorizați fotbaliști în Italia. În preliminarii, a jucat în 9 dintre cele 10 meciuri, fiind vedeta selecționatei antrenate de Mirel Rădoi.

Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș, România, Liga 1, cotă: 900.000 de euro): a fost vedeta lui Gaz Metan în sezonul recent încheiat, iar prestațiile bune i-au adus un transfer la FCSB, însă va fi lăsat sub formă de împrumut la Mediaș cel puțin până în iarnă. Mijlocașul ofensiv de 21 de ani a jucat 35 de meciuri și a marcat 4 goluri în stagiunea 2018-2019. Fără nicio prezență în preliminariile pentru EURO 2019, Darius Olaru a bifat 3 selecții pentru selecționata U21 în ultimele amicale.

Florinel Coman (FCSB, România, Liga 1, cotă: 2.300.000 de euro): mijlocașul ofensiv de 21 de ani este pe o pantă ascendentă, cele 12 goluri marcate în 38 de meciuri pentru vicecampioana României atestă acest lucru. A devenit un jucător indispensabil în angrenajul FCSB, fiind și unul dintre fotbaliștii care au dus greul în campania de calificare la EURO 2019.

Vlad Dragomir (Perugia, Italia, serie B, cotă: 1.500.000 de euro): practic, și-a început cariera profesionistă la Perugia, în Serie B, după stadiul de ucenicie de la Arsenal. Mijlocașul ofensiv de 20 de ani a jucat 32 de meciuri și a marcat un gol pentru echipa sa, care a terminat pe locul 8 în liga a doua din Peninsulă.

Ianis Hagi este marea speranță a României

Avem un Pușcaș care trebuie să devină tunar…

Atacanți:

George Pușcaș (Palermo, Italia, Serie B, cotă: 3.000.000 de euro): atacantul de 23 de ani a avut evoluții foarte bune la Palermo, în Serie B, unde a marcat 9 goluri în 33 de meciuri, ajutâdu-și echipa să termine pe locul 3. Probleme financiare au „interzis”, însă, barajul pentru promovare în Serie A, ba mai mult, au adus amenințarea cu retrogradarea în Serie C. În preliminarii a fost golgeterul echipei, cu 7 goluri în 8 meciuri. A strâns 6 selecții la naționala mare, unde a înscris două goluri.

Adrian Petre (Esbjerg, Danemarca, Superligaen Championsh, cotă: 700.000 de euro): atacantul de 21 de ani este în mare formă. În actualul sezon a marcat 11 goluri în 38 de meciuri pentru nou-promovata în prima ligă din Danemarca. Plecat din iulie 2017 de la UTA, a ajutat-o pe Esbjerg să promoveze în 2018, fiind golgeterul echipei, cu 13 goluri în 25 de meciuri. În preliminarii a bifat doar 3 prezențe, pe finalul campaniei, reușind să-și treacă numele pe lista marcatorilor de două ori.

Andrei Ivan (FK Krasnodar, Rusia, Premier Liga, cotă: 1.000.000 de euro): e cel mai curtat fotbalist al momentului, CSU Craiova și FCSB fiind cele mai interesate. În sezonul recent încheiat, a fost împrumutat la Rapid Viena, unde a marcat 3 goluri în 40 de meciuri. În campania de calificare a jucat 3 meciuri și a marcat un gol esențial în victoria cu Portugalia, scor 2-1, din deplasare.

George Pușcaș este golgheterul naționalei de tineret a României
  • 100 este cota României la câștigarea Campionatului European U21, cea mai „mare” dintre cotele celor 12 participante.

În 1998 n-aveam niciun stranier!

Naționala de tineret a României a fost prezentă ultima oară la un turneu final de Campionat European în urmă cu 21 de ani, în 1998, ediție pe care am și găzduit-o la București. Din lotul convocat de Victor Pițurcă au făcut parte Bogdan Lobonț, Cosmin Contra, Laurențiu Reghecampf, Cătălin Hâldan, Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu, Florentin Petre sau Eugen Trică, jucători care apoi au evoluat și pentru naționala mare. Din lotul de 23, niciun fotbalist nu evolua în afara țării! Steaua și Universitatea Craiova dădeau „grosul”, cu câte 6 fotbaliști fiecare, urmate de Dinamo (5), Rapid (2), FC Național (1).

Din actualul lot anunțat de selecționerul Mirel Rădoi, 7 fotbaliști joacă în străinătate: Ionuț Radu (Genoa / Italia 1), Ionuț Nedelcearu (FK Ufa / Rusia 1), Alexandru Pașcanu (Leicester U21 / Anglia), Vlad Dragomir (Peruggia / Italia 2), George Pușcaș (Palermo / Italia 2), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca 1), Andrei Ivan (FK Krasnodar / Rusia 1). Tudor Băluță (Viitorul) va juca din vară la Brighton (Anglia 1), iar Adrian Rus (Sepsi) la MOL Vidi, campioana Ungariei.

Lotul de tineret din 1998

  • Portari: Bogdan Lobonț (Rapid), Tiberiu Lung (U Craiova);
  • Fundași: Cosmin Contra (Dinamo), Erik Lincar (Steaua), Iulian Miu (Steaua), Adrian Iencsi (Rapid),  Cornel Frăsineanu (U Craiova), Marius Iordache (U Craiova);
  • Mijlocași: Mihai Tararache (Dinamo), Florentin Petre (Dinamo), Cătălin Hîldan (Dinamo), Ionuț Luțu (U Craiova), Eugen Trică (U Craiova), Cătălin Liță (FC Național), Cătălin Munteanu (Steaua), Laurențiu Reghecampf (Steaua), Robert Vancea (U Craiova);
  • Atacanți: Ionel Dănciulescu (Steaua), Adrian Mihalcea (Dinamo), Cristian Ciocoiu (Steaua)
Tags: