News

Ce valoare au biletele de tratament pentru pensionari în 2019

21.03.2019 | 17:28
Cate bilete de tratament vor fi emise in 2019

Aproape 60 de mii de pensionari vor putea merge în anul 2019 la tratament balnear! În proiectul de Lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019, sunt prevăzute sume cu această destinaţie în valoare de 335.113 milioane de lei.

60 de mii de pensionati vor merge la băi, anul acesta, pe banii statului

Astfel, din această sumă vor fi asigurate maximum 59.622 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferenţa de bilete se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie. Așadar, biletul de tratament pentru fiecare pensioar va costa în jur de 5600 de lei.

La cele 59.622 locuri se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet.

bilete tratament 2019
Aproapr 60 de mii de pensionari vor putea merge la tratament in anul 2019

Buget de peste 335 de milioane de lei pentru bilete de tratament

Nota de fundamentare a proiectului precizează că „în proiectul de Lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019 sunt prevăzute sume cu această destinaţie în valoare de 335,113 milioane lei (…)”.

Numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii. Pentru asigurarea prestaţiilor pentru un număr cât mai mare de beneficiari, CNPP urmează să stabilească un preţ maxim/bilet. Pentru anul 2019 tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear se stabileşte pentru fiecare categorie de confort prin Ordin, de către Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.