News

Ce vârf din România a cucerit Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. ”Îmi place mișcarea în aer liber”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a urcat pe cel mai înalt vârf din România. ”Îmi place mișcarea în aer liber”
01.08.2021 | 15:22
Ce varf din Romania a cucerit Maia Sandu presedintele Republicii Moldova Imi place miscarea in aer liber
ADVERTISEMENT

Aflată într-o scurtă vizită în România, Maia Sandu a cucerit cel mai înalt vârf muntos din țara noastră. Președintele Republicii Moldova a profitat de prilej și de vremea bună pentru a urca pe Vârful Moldoveanu.

Vestea a fost dată chiar de Maia Sandu printr-o postare pe contul personal de Instagram. În imagine, președintele Republicii Moldova apare îmbrăcată în ținută sport, lângă borna cu Vârful Moldoveanu.

ADVERTISEMENT

”Îmi place mișcarea în aer liber. Mai ales la munte”, a transmis Maia Sandu în mesajul postat duminică pe Instagram.

Maia Sandu a cucerit Moldoveanu. Președintele Republicii Moldova urcat pe cel mai înalt vârf din România

Foto: Instangram

Drumeția curajoasă a președintelui Republicii Moldova pe creasta Făgărașului a fost apreciată în mediul online.

ADVERTISEMENT

Aflat la atitudinea de 2.544 de metri, Vârful Moldoveanu este vârful muntos cel mai înalt din România. Este situat în Făgăraș, județul Argeș.

România are 13 vârfuri de peste 2.500 de metri, majoritatea dintre acestea regăsindu-se în Masivul Făgăraș.

ADVERTISEMENT

Pe 23 iulie, Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei vizite oficiale efectuate de reprezentantul României la Chișinău.

Maia Sandu a semnat vineri, 30 iulie, decretul de desemnare a Nataliei Gavriliță în funcția de premier

Maia Sandu semnase vineri decretul de desemnare a Nataliei Gavriliţa în funcţia de prim-ministru, după consultările cu partidele parlamentare.

ADVERTISEMENT

Președintele Republicii Moldova a precizat că are toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă profesionistă. Aceasta se așteaptă ca, în maximum două săptămâni, Republica Moldova să aibă un nou Guvern.

„Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform Constituției, Natalia Gavrilița are la dispoziție 15 zile pentru a-și alcătui cabinetul de miniștri și pentru a elabora programul de guvernare, urmând apoi să-l prezinte Parlamentului.

ADVERTISEMENT