News

Ce variantă preferă Ludovic Orban pentru continuarea guvernării PNL. ”E singura formă onorabilă”

Ludovic Orban (Președintele PNL): ”Avem trei variante în momentul de faţă.”
11.09.2021 | 19:31
Ce variantă preferă Ludovic Orban pentru continuarea guvernării PNL. ”E singura formă onorabilă”
Ce variantă preferă Ludovic Orban pentru continuarea guvernării PNL. ”E singura formă onorabilă”. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban exclude un blat cu PSD. Președintele PNL consideră că singura “formă onorabilă” de a asigura o majoritate parlamentară este refacerea actualei coaliţii.

Afirmațiile au fost făcute sâmbătă, 11 septembrie, la prezentarea moţiunii de candidatură la preşedinţia partidului în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean al PNL Maramureş.

Ludovic Orban a mai precizat toata munca liberalilor din ultimii 4 ani ”se duce totul pe apa sâmbetei”. ”Ne facem praf”, adăugat președintele PNL, menționând că este un om care știe să citească sondajele.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: ”Avem trei variante în momentul de faţă”

Liderul PNL consideră că partidul său are trei variante în momentul de faţă: să continue guvernarea prin refacerea coaliţiei, ”ceea ce presupune că USR PLUS nu-l mai acceptă pe Florin Cîţu”, să se menţină la guvernare cu ”mila” PSD sau să treacă în opoziţie.

”Nu cred că trebuie să vă explic de ce preferinţa mea este pentru refacerea coaliţiei. E singura formă onorabilă de a ne asigura o majoritate parlamentară. (…) PNL şi UDMR au în Parlament 163 de parlamentari şi până la 244 – majoritatea absolută.

ADVERTISEMENT

Dacă aş merge pe formula asta, PNL şi UDMR, mi-ar fi aproape imposibil să mai găsesc 71 de parlamentari. Criza asta a izbucnit total pe nepregătite. (…) Pentru ca o coaliţie să funcţioneze trebuie să fie mulţumit fiecare partener. să existe un dialog permanent, de o servire reciprocă”, a afirmat sâmbătă, Orban, la prezentarea moţiunii de candidatură la preşedinţia partidului în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean al PNL Maramureş.

Ludovic Orban: ”Dacă ne aliem cu PSD, ne punem un stigmat pe 10 ani”

″În primul rând, pierderi grave de electorat. (…) Dacă ne aliem cu PSD, ne punem un stigmat pe 10 ani. PSD acum e într-o situaţie mult mai gravă decât era pe vremea USL, pentru că nu avea competitor pe stânga. Acum are – AUR – care muşcă în fiecare zi din procente.

ADVERTISEMENT

(…) Este exclus pentru orice om care vrea nu numai binele PNL, ci binele României, să se gândească vreo secundă la vreun blat cu PSD: pentru că nu va ţine, ne va face de râs pe termen mediu şi lung şi nu ne va da posibilitatea să guvernăm, să ducem la îndeplinire obiectivele pe care le avem cu adevărat”, a precizat liderul PNL.

Ludovic Orban: ”Se duce totul pe apa sâmbetei, ne facem praf”

Ludovic Orban a mai menționat că s-a ferit până acum să dea publicităţii rezultatele sondajelor, dar o va face în curând pentru că ”în două-trei luni o echipă demolatoare” a aruncat toată munca din ultimii 4 ani.

ADVERTISEMENT

“V-o spun ca un om care ştie să citească sondaje. M-am ferit până acum să dau publicităţii, dar o să vă arăt cum stăm, la un moment dat, că nu mai pot să tac. Am muncit 4 ani împreună cu dumneavoastră, cu fiecare dintre oamenii serioşi, să ridicăm partidul ăsta, să-i creştem credibilitatea, să-l aducem la guvernare şi în două-trei luni o echipă demolatoare aruncă în aer toată munca noastră.

Se duce totul pe apa sâmbetei, ne facem praf. Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Deschideţi paginile de Facebook, uitaţi-vă la comment-uri, mergeţi pe stradă şi vorbiţi cu oamenii. Imediat după Congresul ăsta va trebui să înceapă un proces de recredibilizare, care poate începe doar dacă ai lideri credibili, acceptaţi, care îţi aduc un plus de încredere”, a menţionat Orban.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri