News

Ce venituri are Teodor Meleşcanu. Încasează lunar o mulţime de bani din pensie şi salariul de ministru

17.06.2019 | 16:22
Ce venituri are Teodor Melescanu Incaseaza lunar o multime de bani din pensie si salariul de ministru
Teodor Meleșcanu a organizat alegerile europarlamentare în diaspora. Sursa foto - facebook

S-a aflat ce venituri are ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Acesta și-a publicat declarația de avere, una din care reiese că încasează de la MAE atât pensie, cât și salariu. Nu mai puțin de 107.302 lei sunt banii pe care îi primește anual Meleșcanu ca pensie, ceea ce înseamnă 8900 de lei pe lună. Adică aproximativ 2000 de euro. Suma este cu 30% mai mare decât cea încasată în anul 2017, atunci când veniturile din pensii speciale ajungeau la 87.600 de lei pe an.

Ce venituri are Teodor Meleşcanu

La începutul anului 2017, Teodor Meleșcanu a ajuns în fruntea Ministerului de Externe, fix instituția care îi asigura și pensia. Anul trecut, ca șef al diplomației, Meleșcanu a câștigat în total 151.711 lei, adică echivalentul a 2.750 de euro pe lună. La un calcul simplu, observăm cum Meleșcanu a încasat, prin cumularea pensiei cu salariul, 4.650 de euro pe lună. Culmea, la jumătatea anului 2017, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susținea cu tărie că odată pensionat, nu te mai poți reangaja la stat, aceasta fiind o decizie a coaliției de guvernare.

Între timp, PSD – ALDE a „uitat” de această promisiune de care beneficiază din plin chiar un ministru ce vine din partidul lui Tăriceanu. Nu se termină aici veniturile ministrului de Externe. Acesta a notat în declarația de avere  și suma de aproximativ 51.000 de lei câștigați de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), adică 4.200 de lei pe lună. Nu toată lumea este însă mulțumită de prestația lui Meleșcanu.

Ce venituri are Teodor Meleşcanu. Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu primește bani ca pensionar, dar și ca angajat. Sursa foto – facebook

Petiţie pentru îndepărtarea lui Meleşcanu

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat demisia după ce românii din străinătate au stat la coadă ore întregi pentru a vota la europarlamentare și referendum. Ministrul de Externe a trecut cu bine de moțiunea simplă, grație votului senatorilor PSD și ALDE, care s-au opus solicitării șefului de stat și a parlamentarilor din Opoziție. Astfel, în ciuda faptului că s-a făcut chiar și o petiție în care i se cerea ministrului să părăsească funcția, în cele din urmă, acesta a rămas pe loc.

De remarcat că votul a fost secret în cazul demiterii lui Meleșcanu. Mihai Goțiu, parlamentar USR a fost cel care a citit textul moțiunii și i-a dat lui Meleșcanu un dosar care conținea peste 120.000 de semnături pentru petiție împotriva acestuia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS