Sporturi

Ce veste pentru Halep! Caroline Wozniacki s-a accidentat și s-a retras

01.08.2018 | 00:28
Ce veste pentru Halep Caroline Wozniacki sa accidentat si sa retras

Caroline Wozniacki s-a accidentat la Washington! Daneza, locul 2 în clasamentul WTA, nu a apucat să debuteze la turneul din capitala SUA. A decis să abandoneze, cu doar câteva ore înaintea partidei pe care urma să o joace cu Anhelina Kalinina, din cauza unor dureri la piciorul drept. Wozniacki explicase şi la conferinţa de presă premergătoare meciului că este sâcâită de probleme medicale.

După ce începea excelent sezonul, cu o victorie în faţa Simonei Halep în finala de la Australian Open, Caroline Wozniacki nu a mai reuşit rezultate notabile. Rămâne a doua clasată în ierarhia WTA, dar are foarte multe puncte de apărat în a doua parte a sezonului. La Washington, daneza spera să îşi regăsească forma înainte de turneele din US Open Series, dar nu a fost posibil.

Caroline Wozniacki s-a accidentat la Washington! Rogers Cup, în pericol!

Rămâne de văzut care va fi situaţia medicală a Carolinei Wozniacki şi în perspectiva participării la Rogers Cup, turneu care va începe luni, 6 august, la care este favorită numărul doi. Tragerea la sorţi va avea loc vineri, iar organizatorii aşteaptă veşti de la daneză. De altfel, turneul de la Montreal se anunţă a fi unul foarte puternic. Jucătorarele de pe primele 16 locuri WTA sunt cele 16 care au primit statut de cap de serie. Iar Serena Williams, Victoria Azarenka şi Eugenie Bouchard au primit wild-card-uri.

Probleme medicale pentru Caroline Wozniacki, ceea ce înseamnă un nou pas în spate făcut de daneză în lupta pentru Simona Halep pentru şefia clasamentului WTA. Daneza a pierdut săptămâna trecută punctele de la Bastad 2017 și spera să recupereze la Washington. Nu va fi, însă, cazul. Se va apropia de Simona Halep, care pierde și ea punctele de la Washington 2017, dar diferența rămâne mare. Va fi de 851 de puncte începând de luni, 6 august.

Caroline Wozniacki s-a accidentat
Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep la Turneul Campioanelor 2017 şi la Australian Open 2018.

În plus, o eventuală ratare a turneului de la Montreal ar fi o mare problemă pentru jucătoarea nordică. Are de apărat 585 de puncte de anul trecut, când juca finala Rogers Cup, fiind învinsă de Elina Svitolina. Astfel, Wozniacki ar putea chiar să piardă poziția a doua în clasamentul WTA în cazul în care Sloane Stephens, care nu este presată de puncte care trebuiesc apărate, va reuși rezultate bune la Washington și apoi la Montreal, săptămâna viitoare.

Ana Bogdan a eliminat-o pe deținătoarea titlului la Washington

Caroline Wozniacki out de la Washington! Astfel, Sloane Stephens rămâne cea mai bine clasată jucătoare care decide să își întrerupă vacanța pentru a participa la turnee. Va juca în optimile de la Washington cu Andrea Petkovic. Ysaline Bonaventure a primit șansa de a o înlocui pe Wozniacki, din postura de lucky loser. La Washington avem și o jucătoare din România calificată în optimile de finală. Ana Bogdan a eliminat-o pe Ekaterina Makarova, învingătoarea din 2017, și se va duela cu o altă rusoaică, Svetlana Kuznețova.

Caroline Wozniacki s-a accidentat şi iese din calcule la Washington. De asemenea, tot în această perioadă se joacă și la San Jose, unde competiția pare chiar mai puternică. Serena Williams a primit un wild-card, la fel ca Victoria Azarenka. Muguruza, Madison Keys și Venus Williams participă și ele tot la turneul din California. Iar Mihaela Buzărnescu, învingătoare la debutul în proba de dublu, o înfruntă pe Sachia Vickery pentru a merge mai departe și la simplu.