News

Ce vietate a găsit o femeie într-o magazie pe care o avea în curte! „Aveți grijă să nu vă muște, eu am avut nevoie de operație cu drenaj”

Ce vietate a găsit o femeie într-o magazie pe care o avea în curte, imagini care au încins imaginația oamenilor
07.10.2021 | 15:58
Ce vietate a gasit o femeie intro magazie pe care o avea in curte Aveti grija sa nu va muste eu am avut nevoie de operatie cu drenaj
Sperietură zdravănă pentru o femeie din Vaslui. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost câteva momente de panică pentru o femeie din Vaslui care a observat un păianjen uriaș pe peretele unei magazii pe care o avea în curte. Femeia spune că s-a speriat destul de rău și a încercat să afle cât mai multe despre arahnida care i-a tulburat liniștea. Pentru a fi sigură că a oferit toate detaliile, aceasta a postat pe o rețea de socializare și dimensiunile păianjenului.

A atașat și o fotografie, una care a stârnit numeroase reacții. Culmea, femeia spune că și-a făcut în cele din urmă curaj și a mutat vietatea pe un copac. Se întreabă doar dacă n-ar fi fost mai bine să o ducă, undeva, într-o pădure.

ADVERTISEMENT

Ce vietate a găsit o femeie într-o magazie!

Printre cei care au comentat, nu puțini i-au spus să aibă grijă pentru că păianjenul este mai mult ca sigur unul veninos. „Ce știți de rasa aceasta? E periculoasă? L-am găsit în magazie.

Doar corpul era cât un șoarec. L-am mutat pe un copac, afară…..acum mă gândesc că ar fi trebuit să îl duc la pădure. Nu de alta, dar poate vrea să își întemeieze o familie în curte la noi. PS – iubesc păianjenii ca sarea în ochi!”, a notat Elena Bianca pe un grup al orășenilor mutați la țară.

ADVERTISEMENT
Imaginea postată de femeie. Sursa foto – facebook

Aceasta a explicat și felul în care a reușit să îndepărteze arahnida uriașă. Astfel, a povestit că nu a atins niciodată păianjenul, ci a reuşit să-l mute cu ajutorul unui băț lung pe care, cel mai probabil, vietatea s-a cățărat.

Aproape imediat au început să curgă răspunsurile. Dan Cozma, unul dintre abonații grupului, i-a transmis acesteia că e posibil să mai fie și alții prin zonă. „Poate deja ați destrămat o familie, să nu mai fie vreo 10-15 pe lângă casă”, a scris bărbatul.

ADVERTISEMENT

Ce avertismente a primit femeia

Cristina Vasilan a explicat că este posibil ca păianjenul să fie o tarantulă românească. Ar fi vorba despre cea mai mare specie de păianjeni de pe teritoriul țării noastre. De altfel, femela măsoară în medie 25 mm și poate ajunge până la 35 de mm. În același timp, masculul este ceva mai mic, ajungând la 25 mm. Este o specie tericolă, petrecându-și majoritatea timpului în galerii săpate în sol.

Mușcătura acestei tarantule este destul de neplăcută pentru om. Concret, la foarte puțin timp după ce păianjenul a inoculat veninul, apare o durere intensă ce poate să țină și 24 de ore.

ADVERTISEMENT
Păianjenul căruia i se spune tarantula românească. Sursa foto – facebook

De asemenea, locul mușcăturii se umflă și se înroșește intens, dar nu sunt prezente dureri în restul corpului. În cele din urmă, începe să se resimtă după câteva minute o stare generală proastă, de apatie și somnolență, fiind însoțită de o senzație de anchilozare.

O altă femeie a spus că ar putea fi păianjenul cu cruce. ”Este cel mai periculos. Sunt operată la picior, am fost mușcată, am făcut infecție, nu a dat înapoi cu antibiotice și trebuia făcută operație cu drenaj după ca să iasă tot puroiul”, a adăugat Zina Samson.

Păianjenul, sursă de ironii la adresa politicienilor

Și cum românului îi place să râdă din orice nu a mai durat mult până când au apărut primele ironii. De data aceasta a fost preferată clasa politică. „Trebuia băgat în cutie și direct la Parlament cu el”, a notat Oancea Octavian.

De departe însă cel mai apreciat răspuns a fost cel dat de Răzvan Ionescu. „Aveți grijă mare, ăsta e un pui, părinții sunt cât un iepure și nu unul oarecare, sunt cât uriașul belgian, în general ăștia vin cu verii, nepoții, cumetrii și sunt mulți rău”, a glumit bărbatul.

„Eu sincer sunt atât de bogat, încât, dacă găsesc un păianjen în colțul camerei, nu îl omor, îmi cumpăr altă casă”, a scris și Francisc Pataki, răspunsul său stârnind, de asemenea, amuzamentul tuturor.

ADVERTISEMENT