News

Ce vreme îi așteaptă pe români în următoarele patru săptămâni. Prognoza ANM pentru luna iunie

Prognoza meteo pentru luna iunie a fost emisă de ANM. Ce vreme ne așteaptă în următoarele săptămâni, în România
17.05.2024 | 13:17
Ce vreme ii asteapta pe romani in urmatoarele patru saptamani Prognoza ANM pentru luna iunie
Vremea în iunie. Prognoza ANM pentru următoarele săptămâni. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Meteorologie a făcut publică previziunea meteorologică pentru următoarea lună, permițând astfel cetățenilor români să obțină informații despre condițiile meteorologice din luna iunie, deoarece mulți își încep concediile în această perioadă.

Ce vreme ne așteaptă în următoarea lună

Conform primelor date ale prognozei, temperaturile vor fi apropiate de media normală pentru acest interval până la începutul lunii iunie. Ulterior, în conformitate cu prognoza meteo a Institutului Meteorologic Național pentru următoarele patru săptămâni, publicată vineri, se așteaptă ca vremea în iunie să fie puțin mai caldă decât de obicei.

ADVERTISEMENT

Prognoza pentru perioada 20.05.2024 – 27.05.2024 indică faptul că temperatura aerului va fi în jurul valorilor obișnuite pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media normală în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se așteaptă precipitații mai abundente, în special în vestul țării.

În săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024, se preconizează că temperatura aerului va fi apropiată de medii multianuale pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

În perioada 03.06.2024 – 10.06.2024, se anticipează că temperaturile vor fi ușor peste medie pe tot teritoriul țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de media normală pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024, se prognozează că temperaturile vor fi ușor peste medie în sud și est și apropiate de medie în restul țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor sub norma obișnuită în sudul și sud-estul țării și apropiate de medie în restul regiunilor.

ADVERTISEMENT

Când vine vara

Elena Mateescu a anunțat la Antena 3 CNN când vor crește temperaturile: „De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere și da, putem să confirmăm, pe baza datelor din acest moment, că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice. 

Până atunci, mai discutăm și de fenomene meteorologice care fac obiectul unei atenționări meteorologice de cod galben începând din această dimineață, de la ora 10:00 până mâine seară, la ora 23:00 pentru sudul Banatului, Transilvaniei, dar și zona Carpaților Meridionali. În aceste zone, vântul va avea intensificări la rafală de 55-65 km/h, iar temporar peste 70-80 km/h.

ADVERTISEMENT

În același timp, un cod portocaliu va intra în vigoare în această seară, la ora 21:00 până mâine la ora 12:00 și vizează județul Caraș-Severin, unde vitezele vor avea limite cuprinse între 80 și 85 km/h, temporar peste 90 km/h. (…)

Şi săptămâna viitoare, vorbim de același ecart care va caracteriza, mai ales în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit inclusiv în Capitală, maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vară”, a spus directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, joi, la Antena 3 CNN.

 

 

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Tradiții străvechi de Sânziene. Ce trebuie făcut neapărat noaptea
Tradiții străvechi de Sânziene. Ce trebuie făcut neapărat noaptea
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază...
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază aeriană a NATO din Europa. Reportaj BBC la Mihail Kogălniceanu
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux