Sporturi

Ce zice Emil Boc despre turneul de tenis de la Cluj: “Nu avem bani pentru Serena şi Simona”

26.09.2018 | 15:06
Ce zice Emil Boc despre turneul de tenis de la Cluj Nu avem bani pentru Serena si Simona

Emil Boc a discutat despre organizarea turneului de tenis de la Cluj, pe care Ion Ţiriac ar dori să-l înfiinţeze. Afaceristul ar vrea ca România să aibă încă o competiţie de tenis, după cea de la Bucureşti, iar primarul din Cluj-Napoca a vorbit despre ce ar însemna apariţia acelui turneu în Cluj.

„Mă duc la Cluj să vorbesc cu primarul de acolo. Sunt două, trei, patru turnee feminine de vânzare. Cred că un turneu feminin mai mare de 250 puncte WTA îşi are locul în România” , spunea Ion Ţiriac.

Reacţia lui Emil Boc privind turneul de tenis de Cluj

Emil Boc a anunţat că primăria nu poate îndeplini toate solicitările lui Ion Ţiriac, însă este hotărât să contribuie la organizare în funcţie de resursele de care dispune, iar restul să fie acoperit de sponsorizări: “Am discutat cu domnul Țiriac și mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers și să contribuim cu ce vom putea. Primăria nu are cum să organizeze un asemenea turneu, dar putem asigura o bună parte a infrastructurii de profil (…) Am pornit discuția, iar Primăria a spus ‘da, este posibil, ne arătăm deschiderea’. Acum rămâne să vedem dacă și alte condiții se vor îndeplini.

Nu putem asigura premii pentru Serena sau Simona. Banii din impozite și taxe nu sunt pentru premii. Noi putem pune la dispoziție infrastructura de profil. Domnul Țiriac are legături extraordinare în lumea tenisului și sper să avem susținerea mediului de profil din Cluj”, a spus Boc pentru Realitatea FM.

Ce zice Emil Boc despre turneul de tenis de la Cluj. lie Năstase, Simona Halep şi Ion Ţiriac la gala de aniversare a 90 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Presei Sportive, desfăşurată miercuri 22 noiembrie 2017 la Ateneul Român din Bucureşti.
Ce zice Emil Boc despre turneul de tenis de la Cluj. lie Năstase, Simona Halep şi Ion Ţiriac la gala de aniversare a 90 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Presei Sportive

Reacţia lui Boc privind organizarea turneului de tenis lasă de înţeles că primarul din Cluj – Napoca sprijină parţial proiectul lui Ion Ţiriac. Rămâne de văzut în ce măsură sportive precum Serena Williams vor ajunge să joace la Cluj, oraş unde Simona Halep a evoluat deja în mai multe ori în cadrul meciurilor din Fed Cup.