News

Ce zice medicul oncolog despre tratamentele de la clinica lui Gigi Becali: “Niște nebunii”

30.03.2019 | 09:12
Ce spune un medic oncolog despre tratamentele făcute la clinica lui Gigi Becali?

Alexandru Grigorescu, medic oncolog, a vorbit despre tratamentele care se fac la clinica lui Gigi Becali. Doctorul susține că acestea sunt neștiințifice, potrivit dezvăluirilor din ziarul Libertatea. Doctorul Alexandru Griorescu este oncolog, cercetător științific și este fost președinte exectiv al Societății Naționale de Oncologie Medicală. “E greu să mă pronunţ pe o anumită manevră care nu se foloseşte standard. Nu prea văd cum să facă laser intravenos.” 

Alexandru Grigorescu, medic oncolog, despre tratamentele de la clinica lui Gigi Becali

Doctorul s-a arătat extrem de surprins când a auzit faptul că la clinica omului de afaceri se efectuează terapii precum hipertermia total sau laserul intravenos. “Sunteţi sigură că aşa-i spune: laser intravenos? Iar hipertermia totală nu se foloseşte. Mi se par nişte nebunii, aşa, cinstit vorbind.

Hipertermia poate să se folosească în asociere cu chimioterapia, dar nu generală, ci locală, pentru îmbunătăţirea efectelor chimioterapiei. Dar hipertermia totală… mi se pare destul de pretenţios şi cam aiurea. Nu sunt trecute în medicină, astea sunt fiecare cu ale lui, cum e şi ozonoterapia şi chestiile astea care sunt foarte îndoielnice”, a declarat acesta, pentru Libertatea.

Medic oncolog, despre tratamentele de la clinica de oncologie a lui Gigi Becali
Medic oncolog, despre tratamentele de la clinica de oncologie a lui Gigi Becali

Clinica de oncologie a lui Gigi Becali

La clinica omului de afaceri nu se fac terapii standard precum chimioterapie, radioterapie sau chirurgie, ci se acționează prin terapii alternative. ”Nu avem avizele necesare pentru chimioterapia intravenoasă”, au afirmat medicii clinicii. “

„Dacă n-ar fi legală clinica de ce ne-a dat acreditare Ministerul? De ce am luat cele mai scumpe aparate din Europa? Tratamentul nu e gratuit, că plătesc eu. Firma taie factură, dar plătesc eu, nu pacientul. Eu plătesc 200.000 de euro pe lună doar tratamente. Dacă pacientul are bani, plătește el. La mine factura nu e bună. Pacienții se duc în Franța și fac tratamentul”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro.