News

Ce zice Sorina Pintea despre referendumul pentru justiţie: “O farsă”

26.05.2019 | 15:54
Ce zice Sorina Pintea despre referendumul pentru justitie O farsa

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a votat la alegerile europarlamentare, dar a refuzat să voteze la referendumul pentru justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis. Ministrul a declarat că a votat la europarlamentare pentru dorinţa ca România respectată și să fie egală cu alte ţări europene.

Sorina Pintea consideră referendumul pentru justiție drept o farsă

„Am votat pentru cei care vor aduce mai mult respect pentru România. Am votat şi pentru poporul român, pentru demnitate şi pentru dorinţa de a fi egali cu cei din marea familie europeană din care facem parte”, a afirmat Sorina Pintea, la ieşirea de la urne, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a mai precizat că nu a votat pentru referendum. „Legat de referendum: nu am considerat că trebuie să votez. Eu consider că un referendum trebuie să aducă în lucruri concrete şi nu trebuie să fie parte a unei campanii electorale. Nu pot să girez cu votul meu o asemenea farsă”, a spus Sorina Pintea. Ministrul Sănătăţii a votat în secţia nr. 181 din localitatea sa de domiciliu, Băiţa, judeţul Maramureş.

Sorina Pintea referendum pentru justiție
Sorina Pintea a spus despre referendumul pentru justiție ca este o farsa

Premierul Viorica Dăncilă s-a răzgândit

O altă persoană importantă pentru scena politicii românești care a refuzat să voteze la referendum este chiar premierul Viorica Dăncilă, care s-a răzgândit pe ultima sută de metri. Deși a spus că va vota la referendum, lăsându-și colegii și, mai ales, șefii cu gura căscată, Viorica Dăncilă a refuzat cele două buletine de vot pentru referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Premierul a declarat că era hotărâtă să voteze la referendum, dar ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis au făcut-o să se răzgândească. „După cum știți, am fost hotărâtă să votez la referendum. Sunt un om al echilibrului și am vrut să demonstrez acest lucru.

În urma ultimelor intervenții ale președintelui Iohannis, am văzut că acest referendum nu are o miză decât pentru interesul propriu, pentru dărâmarea Guvernului și pentru a se poziționa împotriva partidului din care fac parte. De aceea le-am transmis colegilor mei că nu o să fiu părtașă la această acțiune a domnului președinte, ultimele declarații au demonstrat acest lucru, și că nu voi vota la referendum. Ar fi însemnat să votez împotriva propriului meu guvern” , a declarat Viorica Dăncilă.