News

Ce zice Traian Băsescu despre alianţa Victor Ponta-Tăriceanu: „Doi şmecheri”

26.08.2019 | 16:50
Ce zice Traian Basescu despre alianta Victor PontaTariceanu Doi smecheri

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, îi ironizează pe foștii săi adversari politici, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, după ce a aflat că aceștia fac alianță. Băsescu spune că ALDE se află într-un moment de cotitură și că tot ce urmărește formațiunea politică este să mai prind un loc în Parlament la viitoarele alegeri, cele din 2020.

Traian Băsescu, despre alianța Pro România – ALDE

Fostul președinte a folosit cuvinte dure la adresa celor doi politicieni, pe care i-a numit drept șmecheri. Acesta susține că Tăriceanu face tot posibilul să scape de eticheta de „liberal roșu”, pe care foarte mulți români anti-PSD i-au pus-o. Europarlamentarul PMP spune că Tăriceanu va avea cel mai probabil aceeași soartă pe care a avut-o Crin Antonescu, pe care Ponta l-a lăsat cu ochii în soare.

Între Ponta și Tăriceanu, Băsescu spune că fostul premier PSD, actualmente liderul Pro România este pe o poziție mai bună pe scena politică. Nici acestuia, însă, nu îi atribuie vreun posibil scor excelent, căci la europarlamentare formațiunea unde s-au dus mulți foști pesediști nu a luat mai mult de 6%.

Ponta și Tăriceanu
Ponta și Tăriceanu au dat mâna. Sursa foto: bn24.ro

Băsescu: „ALDE nu are nimic de câștigat din ieșirea de la guvernare”

„Sunt doi șmecheri ai politicii românești, care încearcă să găsească soluții disperate. Tăriceanu nu va scăpa de stigmatul guvernului alături de PSD, iar Ponta nu-l va transporta gratis în viitorul Parlament pe Tăriceanu și gruparea de baroni parlamentari”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție telefonică la Digi 24.

„ALDE a pierdut până acum din guvernare si nu are nimic de câștigat prin ieșirea de la guvernare. Dacă Tăriceanu își imaginează că va putea să spună sau să nu-și asume alături de PSD erorile guvernului, se înșala. În plus, țintește către Pro România ca un vehicul care să-l mai transporte o dată în Parlament”, a mai spus fostul președinte al României.