News

Cea mai aglomerată trecere de pietoni din lume! Mii de oameni traversează de fiecare dată când se face verde

Vă prezentăm cea mai aglomerată trecere de pietoni din lume! 2500 de pietoni traversează pe culoarea verde a semaforului, care ţine un minut.
08.11.2017 | 12:49
Proiect pentru sancționarea pietonilor. Cum ai putea lua amendă, chiar dacă traversezi pe la trecere.
ADVERTISEMENT

Cea mai aglomerată trecere de pietoni se află în Japonia! Aproximativ 2500 de oameni sunt mereu pe trecerile de pietoni din districtul Shibuya, din capitala Tokyo! Acesta este locul pe care orice turist aflat în Japonia trebuie să îl viziteze. Este cel mai popular district din Tokyo în ceea ce priveşte cumpărăturile şi distracţia.

În districtul Shibuya  sunt cele mai tari petreceri din oraş, tot aici sunt cele mai multe locuri de distracţie, precum restaurante, mall-uri şi cafenele. Dacă un japonez vrea să se distreze în weekend, Shibuya este locul în care merge. Dacă o domnişoară vrea să îşi îmbunatăţească garderoba, merge tot în Shibuya. Atunci când apare un nou film, japonezii preferă cinematografele din Shibuya. Shibuya este ca un oraş în oraş, fiind foarte popular în special în rândul tinerilor.

ADVERTISEMENT

Cea mai aglomerată trecere de pietoni, în apropiere de statuia câinelui Hachiko

Pentru că este centrul distracţiei şi al noutăţii, acesta bate recordul la numărul pietonilor care traversează în acelaşi timp de pe un trotuar pe altul. Numărul acestora ajunge la aproximativ 2500, iar timpul alocat pentru aceştia este de 1 minut. Intersecţia devine un adevărat furnicar atunci când culoarea semaforului pentru pietoni se schimbă în verde.  În Japonia se află cea mai mare zonă urbană din lume.

Cei care au urmărit filmul “Hachiko”,povestea unui câine loial stăpânului său, ştiu că locul unde Hachi l-a aşteptat pe stăpânul său, după ce acesta murise, timp de 10 ani zi de zi, a fost gara Shibuya. În memoria acestui câine, care a existat cu adevărat, japonezii au ridicat un monument care îl simbolizează pe Hachi. În piaţa mare a staţiei de tren Shibuya tronează statuia lui Hachiko, unul dintre cele mai populare locuri de întîlnire din Shibuya.

ADVERTISEMENT