Life

Cea mai bătrână mamă din România nu primește vouchere sociale nici în 2023. Cu câți bani trebuie să trăiască Adriana Iliescu și Eliza

Cea mai bătrână mamă din România, Adriana Iliescu, nu primește vouchere sociale nici în 2023. Ce pensie are aceasta și cu cât trebuie să se descurce.
20.12.2022 | 12:25
Cea mai batrana mama din Romania nu primeste vouchere sociale nici in 2023 Cu cati bani trebuie sa traiasca Adriana Iliescu si Eliza
Cea mai bătrână mamă din România nu primește vouchere sociale nici în 2023. Foto Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, nu va primi vouchere sociale nici în 2023. Adriana Iliescu are o pensie mai mare.

Cea mai bătrână mamă din România nu primește vouchere sociale nici în 2023

Adriana Iliescu nu se încadrează cu pensia pe care o are pentru a primi voucherele de la stat nici în 2023.

ADVERTISEMENT

Plafonul a fost ridicat de la 1.500 de lei cât era înainte la 1.700 de lei pentru 2023, iar Adriana Iliescu nu se încadrează pentru a primi voucherele sociale de 250 de lei, conform RTV.

Voucherele sunt primite de persoanele vulnerabile de la noi din țară, de la pensionari cu valori ale pensiei mai mici sau egale de 1.500 de lei, la persoanele cu handicap sau familiile monoparentale cu venituri mai mici de 600 de lei pe lună pentru fiecare membru.

ADVERTISEMENT

Oricum ar fi, Adriana Iliescu nu se încadrează. Aceasta mărturisea că nu are parte de un confort material, dar se descurcă cum poate.

Ce pensie are Adriana Iliescu

Adriana Iliescu are o pensie de 2.000 de lei, după cum ea a recunoscut. Femeia ar fi avut nevoie de mai mulți bani acum, având în vedere că fiica ei, Eliza, deja a dat la facultate și vrea să urmeze nu una, ci două facultăți.

ADVERTISEMENT

Visul acesteia este să urmeze cariera mamei sale, cea de profesoară. Adriana Iliescu spunea că are o „pensie amărâtă”, dar ea și fiica ei s-au gospodărit mereu și banii le-au ajuns de fiecare dată.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a spus Adriana Iliescu.

ADVERTISEMENT