News

Cea mai bătrână supravieţuitoare a coronavirusului. A învins boala la 107 ani

09.04.2020 | 17:24
Cea mai batrana supravietuitoare a coronavirusului A invins boala la 107 ani
ADVERTISEMENT

Cea mai bătrână supravieţuitoare a coronavirusului vine din Olanda. Cornelia Ras a reușit să răpună maladia deși are o vârstă mai mult decât înaintată: 107 ani!

Cea mai bătrână supravieţuitoare a coronavirusului. A învins boala la 107 ani

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus pe plan mondial, despre persoanele în vârstă s-a spus că sunt cele mai predispuse să fie răpuse de această maladie.

ADVERTISEMENT

Statisticile stau dovadă acestei realități în toate țările planetei. Există însă situații în care boala poate fi învinsă, iar Cornelia Ras (107 ani) este exemplul cel mai concludent.

Olandeza are o poveste cu final fericit în toată această pandemie. Ea s-a infectat cu COVID-19 la o zi după împlinirea vârstei de 107 ani de naștere, pe 18 martie, după ce a participat la o slujbă împreună cu colegii rezidenți ai căminului său de bătrâni de pe insula Goeree-Overflakkee, sud-estul Olandei.

ADVERTISEMENT

Cornelia Ras nu a fost singura din căminul de bătrâni infectată. Alte 40 de persoane au fost diagnosticate ulterior ca infectate cu virusul. Douăsprezece persoane din acel grup au murit de atunci. Nu și Cornelia.

Nepoata bătrânei: ”Nu am crezut că va supraviețui”

Dată fiind vârsta ei înaintată a Corneliei Ras, dar și faptul că a fost timp de câteva zile la terapie intensivă, rudele ei nu mai sperau să se recupereze.

ADVERTISEMENT

”Când am auzit-o că s-a recuperat… sincer nu am crezut că va supraviețui. Toate poveștile pe care le-ați auzit despre oameni de la terapie intensivă…, iar ea, la vârsta ei.

A fost o mare alinare când a sunat doctorul. Bineînțeles că am vorbit cu mătușa mea între timp și nu s-a speriat nicio clipă. Ea este într-adevăr incredibil de puternică. Cu toții suntem foarte ușurați că s-a terminat.”, a spus nepoata bătrânei pentru site-ul Goeree.

ADVERTISEMENT

Și în Italia am avut o vindecare a unei persoane peste 100 de ani

La finalul lunii martie, un bărbat în vârstă de 101 ani din Italia, care fusese infectat cu coronavirus, a fost externat din spital, la o săptămână după internare.

Bătrânul, denumit doar „domnul P.”, fusese internat în spitalul de urgenţe din Rimini săptămâna pe 20 martie, după ce testul împotriva coronavirusulzui i-a ieşt pozitiv.

ADVERTISEMENT