Friptura de miel este unul dintre preparatele care nu lipsește de pe masa de Paște. Dacă vrei să încerci ceva special anul acesta ține cont de rețeta pregătită de Sorin Bontea, care cunoaște un secret ce face carnea fragedă și suculentă.
Juratul de la „Chefi la cuțite” este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați bucătari de la noi din țară și nu este de mirare că are câteva trucuri pe care se bazează pentru a face carnea să topească în gură atunci când o savurezi pe îndelete.
Vedeta de la Antena 1 a dezvăluit în urmă cu ceva timp care este rețeta perfectă pentru friptura de miel la cuptor. Unul dintre secretele majore de care ține cont Sorin Bontea este să se asigure că are cea mai bună carne pentru a realiza preparatul.
Sorin Bontea recomandă pentru friptura de miel un vin roșu, dar sec pentru că legumele își vor lăsa foarte multă zeamă care va fi dulce. Procesul de pregătire nu este deloc complicat, pulpa de miel trebuind să fie împănată cu usturoi, sare, piper și cimbru.
Următorul pas de care ține cont juratul de la Antena 1 este să pună pulpa de miel pe un pat de legume. Întreaga combinație de carne cu legume se stropește cu vin.
Tava care conține friptura se dă la cuptorul care a fost încins dinainte. Focul trebuie să fie mic astfel încât carnea să se facă lent pentru a se desprinde foarte ușor de pe os.
De asemenea, un alt sfat prețios de care ține cont bucătarul de la „Chefi la cuțite” este întoarcerea cărnii din când în când, de pe o parte pe alta. La final carnea trebuie să fie suculentă și să se topească în gură.
Legumele din tavă se pot servi ca atare sau ca sos lângă friptură. Obligatoriu, friptura de miel se servește alături de o salată verde cu ridichi și ceapă verde.
Sorin Bontea este mare amator și de drob, motiv pentru care are câteva ponturi și în acest sens. Juratul de la „Chefi la cuțite” spune că nu fierbe organele și carnea pentru acest preparat, ci le lasă numai puțin la înăbușit cu foarte puțin ulei.
„Vă pot da câteva sfaturi despre cum prepar eu drobul. Folosesc ceapă verde, usturoi verde, organe de miel, bucăți de carne un pic mai grăsuță, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorbă și friptură).
Eu nu fierb organele și carnea, ci le înăbuș, adică pun puțin ulei, sotez, pun ceapa și usturoiul verde, le înăbuș un pic, apoi mărarul și pătrunjelul proaspăt tocate, sare și piper proaspăt măcinat.
Iar dacă nu aveți prapur, vă dau un sfat: puteți tapeta forma în care faceți drobul cu ulei și pesmet, iar pe deasupra turnați ou bătut. Asta dacă nu aveți prapur, repet!”, spunea bucătarul acum ceva timp.