Sporturi

Cea mai bună gimnastă de aerobic din România și-a rupt piciorul! Video șocant

04.05.2018 | 22:43
Cea mai buna gimnasta de aerobic din Romania sia rupt piciorul Video socant

Ana Luiza Filiorianu, cea mai bună sportivă a României la gimnastică ritmică, a suferit, vineri, o accidentare gravă la genunchiul stâng în cadrul World Challenge Cup de la Guadalajara (Spania), fiind scoasă cu targa de pe covorul de concurs de către medici.

Conform Agerpres, gimnasta română executa un element dificil în timpul probei de minge, moment în care la o răsucire pe spate rotula genunchiului stâng i-a cedat, piciorul său îndoindu-se anormal şi a căzut în cap. Ea a rămas întinsă pe covor ţinându-se de genunchi, iar medicii concursului i-au acordat primul ajutor, apoi au transportat-o de urgenţă la spital.

Ana Luiza Filiorianu va rata Campionatele Europene după ce s-a accidentat grav în Spania

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat că încă nu îşi poate reveni din şoc după ce a văzut la televizor accidentarea sportivei. ”Este un ghinion enorm. O accidentare teribilă, nici acum nu îmi revin din şoc. Urmăream concursul la televizor şi când am văzut… nici acum nu-mi vine să cred. Cei de acolo au transportat-o la spital şi din câte am înţeles este vorba despre o luxaţie severă la genunchiul stâng. Dar asta este doar un diagnostic preliminar. I-au pus o orteză şi acum stă imobilizată la pat”, a spus Deleanu.

Incidente per Filiorianu.

Gepostet von Fiorella Goretti am Freitag, 4. Mai 2018

”Elementul la care a căzut este unul foarte complicat. Sportivele cad în cap la acest element, i s-a întâmplat şi fostei campioane mondiale Iana Kudriavţeva. Necesită atenţie şi încordare. Probabil că Ana a fost un pic neatentă… Am înţeles că nu are nimic nici la cap şi nici la coloană, doar la genunchi e problema”, a adăugat preşedinta.

Ana Luiza Filiorianu va rata participarea la Cupa Internaţională ”Irina Deleanu” (18-20 mai) de la Bucureşti şi la Campionatele Europene de la Guadalajara (1-3 iunie). ”Ana se întoarce luni din Spania, deşi poate reuşesc să fac într-un fel să o aducem mai repede de acolo pentru a face investigaţii amănunţite la Bucureşti. Ea 3 săptămâni nu are voie nici măcar să pună piciorul în pământ. E clar că va rata Cupa Internaţională de la Bucureşti şi Campionatele Europene. Sperăm să se refacă până la Campionatele Mondiale de la Sofia, care sunt în septembrie. E aşa un ghinion, tocmai ne bucuram că intră într-o formă bună, ea se calificase acum în finala la cerc şi dacă nu cădea era în mod sigur şi în finala la minge”, a precizat Irina Deleanu.

Tags: