Fotbal international

Cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin, atac devastator la adresa FIFA: “Femeile nu sunt la fel de respectate ca bărbaţii”

10.07.2019 | 11:34
Cea mai buna jucatoare din fotbalul feminin atac devastator la adresa FIFA Femeile nu sunt la fel de respectate ca barbatii
Cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin, atac devastator la adresa FIFA (sursă foto: hepta.ro)

Cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin a lansat un atac devastator la adresa FIFA. Megan Rapinoe a fost MVP-ul şi cea mai bună marcatoare a Campionatului Mondial din Franţa, unde a devenit pentru a doua oară campioană mondială cu echipa naţionala a Statelor Unite ale Americii.

Cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin, atac devastator la adresa FIFA. Ce a enervat-o pe Megan Rapinoe

La scurt timp după Campionatul Mondial din Franţa, cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin a lansat un atac devastator la adresa FIFA. Megan Rapinoe a fost deranjată de faptul că în ziua în care s-a disputat finala turneului final s-au mai jucat alte două meciuri importante. Pe 7 iulie s-au mai disputate finalele din Gold Cup şi Copa America, iar americanca susţine că meciul de fotbal feminin nu a primit vizibilitatea pe care o merita.

“A fost o idee teribilă să pui trei meciuri importante în aceeaşi zi. Trebuia să fie totul aulat, chiar dacă se jucau alte două finale în acelaşi moment. Femeile nu sunt la fel de respectate de FIFA ca bărbaţii”, a declarat Megan Rapinoe.

Cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin, atac devastator la adresa FIFA (sursă foto: hepta.ro)
Cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin, atac devastator la adresa FIFA (sursă foto: hepta.ro)

Megan Rapinoe l-a depăşit în sondaje pe Donald Trump

Marţi, Public Policy Polling, o companie de sondare a Partidului Democrat a anunţat că Megan Rapinoe ar avea 42% din intenţiile de vot, în timp ce Donald Trump se află la 41%. Sondajul de opinie a fost efectuat după finala Campionatului Mondial din Franţa, iar americanii au fost întrebaţi pe cine ar vota la alegerile prezidenţiale din 2020.

Megan Rapinoe şi colegele ei de la echipa naţională vor să boicoteze întâlnirea cu Donald Trump, acesta fiind invitate la Casa Albă. Totul a pornit de la câteva declaraţii ale preşedintelui SUA faţă de persoanele LGBT. “Nu voi merge la Casa Albă dacă Donald Trump ne invită şi cred că nici coechipierele mele nu vor merge. Nu cred că are sens pentru noi. Nu-mi pot imagina că vreuna dintre coechipierele mele vrea să fie pusă în această situaţie. Cred că voi spune că mesajul vostru exclude oamenii. Dumneavoastră mă excludeţi. Excludeţi oamenii care sunt ca mine”, a precizat Megan Rapinoe.