Life

Cea mai bună rețetă de după Paște. Salată de ouă cu ridichi și ceapă verde. Se face simplu și rapid

03.05.2021 | 14:30
Cea mai buna reteta de dupa Paste Salata de oua cu ridichi si ceapa verde Se face simplu si rapid
Cea mai bună rețetă de după Paște. Salată de ouă cu ridichi și ceapă verde. Sursă foto: Colaj Fanatik poze Pixabay
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune care este cea mai bună rețetă de după Paște, pe care o poți încerca la tine acasă, mai ales că se face simplu și rapid. Salata de ouă cu ridichi și ceapă verde este un preparat delicios și nu vei regreta că l-ai făcut. 

După mesele copioase de Paște, organismul are nevoie de preparate ușoare și care să nu te încarce foarte mult, așa că această salată este alegerea perfectă. De obicei, rămânem cu multe ouă după sărbători, așa că le putem folosi pentru diverse feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Salata de ouă cu ridichi și ceapă verde este un preparat tradițional și nu ai nevoie de foarte mult timp, pentru că va fi gata în câteva minute. Este sănătoasă și te va ajuta să te saturi fără să consumi alimente grele.

Cea mai bună rețetă de după Paște. Salată de ouă cu ridichi și ceapă verde. Se face simplu și rapid

Salata de ouă cu ridichi este cea mai bună rețetă de după Paște și asigură un aport necesar de calorii ca să nu te încarce, mai ales după mesele pline consumate în ultimele zile. Este ușor de făcut și nu durează mult să o faci, iar rezultatul este unul inedit, perfect pentru masa de prânz sau cină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este cea mai simplă salată de ouă, iar ridichile și ceapa verde sunt perfecte în această combinație, mai ales pentru că sunt legume de sezon, foarte sănătoase și potrivite pentru orice gusturi.

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare din an pentru creștini și reprezintă un prilej de a petrece timp alături de cei dragi, dar și de a consuma preparate tradiționale, cum ar fi drobul sau friptura de miel. Ouăle rămân cele mai populare, însă ce putem face dacă ne rămân prea multe? Citește în continuare și află cum poți face salata de ouă cu ridichi și ceapă verde.

ADVERTISEMENT

Salată de ouă cu ridichi și ceapă verde. Ingredientele de care ai nevoie

Iată care sunt ingredientele de bază pentru această salată, cea mai bună rețetă de după Paște. Poți folosi cantități mai mici sau mai mari în funcție de numărul de porții pe care vrei să-l obții și chiar poți adăuga ingrdiente în plus, după gust.

  • 5 ouă fierte
  • 8-10 ridichi (în funcție de dimensiune)
  • 3 cepe verzi
  • 2-3 linguri de măsline negre
  • sare după gust
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • zeama de la o jumătate de lamaie
ADVERTISEMENT

Cum se prepară salata de ouă cu ridichi și ceapă verde. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Se curăță ouăle și se taie pe jumătate, după care se feliază. Ceapa verde se toacă mărunt, iar ridichiile se feliază și ele. Se pun toate ingredientele într-un bol, împreună cu măslinele.

Se adaugă sare după gust, apoi uleiul de măsline și zeama de lămâie, după care se amestecă foarte bine. Salata este gata de servit și este cea mai bună rețetă de după Paște. Poftă bună!

În funcție de preferințe, poți opta și pentru alte ingrediente pe care le ai în frigider, pe care le poți pune în această salată. Mai poți adăuga salată verde, telemea sau brânză feta, puțin mărar tocat pentru a-i oferi un gust unic și chiar câteva bucăți de șuncă presată.

ADVERTISEMENT