Cea mai bună rețetă de gogoși grecești. Ce să pui ca să iasă pufoase și foarte gustoase. Turiștii sunt îndrăgostiți de acest desert care, în general, conține miere și nucă, însă gospodinele au diverse trucuri și ponturi pentru a le face perfecte.
Cea mai delicioasă rețetă de gogoși ca-n Grecia. Ce nu trebuie să lipsească niciodată din aluat pentru a fi moi și savuroase. Mâncarea grecească are un gust aparte, care nu poate fi trecut cu vederea indiferent că ești în vacanță sau la o tavernă tematică.
Gospodinele pun suflet atunci când se apucă de gătit și nu este de mirare că rezultatul final este unul extraordinar. Așa se face că acest desert are un ingredient secret care îl face să crească și să fie foarte pufos.
Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din compoziție, deși se folosește un sfert de linguriță. De asemenea, aluatul mai trebuie să conțină 250 grame de făină, 250 ml de apă caldă, 7 grame de drojdie uscată, o lingură de zahăr și un sfert de linguriță de sare.
Pentru sirop se folosesc 200 grame de zahăr, 150 ml de apă, o lingură de miere și opțional, o felie de lămâie. Rețeta grecească de gogoși se face simplu și ușor, preparatul servindu-se cu miere, nuci măcinate și scorțișoară.
Celebrele și delicioasele gogoși grecești se fac rapid. Drojdia se pune într-un vas pentru a se dizolva împreună cu zahăr și apă caldă. Se lasă pentru circa 10-15 minute sau până când se formează o spumă. În alt bol se amestecă făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu.
Amestecul de drojdie se toarnă deasupra și se amestecă până se face un aluat omogen. În cele din urmă aluatul trebuie să fie moale și puțin lipicios. Se acoperă vasul cu un prosop curat și se lasă să se dospească aproximativ o oră.
În momentul în care și-a dublat volumul se trece la pregătirea gogoșilor. Acestea se formează cu lingura și se adaugă într-o tigaie cu ulei încins foarte bine. Se prăjesc 2-3 minute, pe toate părțile, până devin aurii și crocante.
Se scot cu o spatulă cu găuri și se lasă pe un prosop de hârtie care are rolul de a absorbi excesul de ulei. Gogoșile grecești au nevoie și de un sirop care se face pe aragaz din zahăr și apă. Se amestecă bine cele două ingrediente până când se dizolvă complet zahărul.
La acest pas se pun mierea și felia de lămâie, în cazul în care folosiți. Se lasă totul să fiarbă la foc pentru 5-10 minute pentru a se îngroșa puțin siropul. Se înlătura felia de lămâie și se lasă siropul să se răcească bine. Siropul se toarnă peste gogoși, iar peste se adaugă miere, nucă și scorțișoară.