Nicio gospodină nu are cum să dea greș cu ouă umplute. Sunt versatile și ușor de preparat, astfel că mereu se va găsi o variantă ideală pentru gusturile fiecăruia. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face cele mai bune ouă umplute.
Ouă umplute se înscriu cu succes pe lista preparatelor simplu de făcut, dar delicioase. Marele lor avantaj este că sunt versatile, ceea ce înseamnă că gospodinele pot jongla cu diverse ingrediente.
Ouăle umplute se prepară simplu și nici nu ai nevoie de mare îndemânare pentru a pune în farfurie un deliciu. În schimb, va trebui să îți pui imaginația la treabă. Cu cât vei combina mai inventiv ingredientele, cu atât rezultatul va fi mai spectaculos.
Ouăle umplute sunt ideale de consumat la masă cu familia, dar pot fi puse și pe masa festivă. Mereu pline de gust, acestea vor fi preparatele ideale cu care nu vei da niciodată greș.
Pentru a face ouă umplute cu pate și maioneză, ai nevoie de 10 ouă, pate de porc sau pasăre și smântână. Îți vor mai fi necesare și o linguriță de muștar și ulei pentru maioneză.
Pentru început, vei fierbe ouăle suficient pentru a putea să le cureți și să le scoți gălbenușul. Într-un bol separat, vei amesteca gălbenușul cu pateu, iar compoziția rezultată va servi drept umplutură.
Separat, va trebui să prepari maioneza din ingredientele rămase. Pentru maioneză vei avea nevoie de o lingură de muștar pe care o freci cu smântâna. La final, vei pune ouăle cu umplutura în jos pentru a se combina gusturile.
Pentru a face ouă umplute cu muștar, vei avea nevoie de 6 ouă, 2 linguri de ulei, o lingură de muștar și o lingură de mărar tocat. Lista ingredientelor se va completa cu sare, un praf de zahăr și 6 măsline.
Pentru început, după ce au fiert ouăle, se freacă gălbenușurile scoase cu ulei, sare, zahăr, muștar și mărarul tocat. Albușurile se vor umple cu această compoziție, iar la final se vor orna cu câte o jumătate de măslină.
În funcție de gusturi, ouăle se pot umple cu mai multe ingrediente. Printre cele mai populare rețete se numără cele de ouă umplute cu pate și maioneză și cele umplute cu muștar, însă, la fel de delicioase vor fi și ouăle umplute cu ciuperci sau cu brânză.