Life

Cea mai bună rețetă de plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcinta cu brânză și stafide este extrem de apreciată în toate regiunile țării. Vă prezentăm o rețetă simplă, ieftină și delicioasă.
30.09.2021 | 17:53
Cea mai buna reteta de placinta cu branza dulce si stafide
Cea mai bună rețetă de plăcintă cu brânză dulce și stafide. Sursă foto: madeline.ro
ADVERTISEMENT

Plăcinta cu brânză dulce și stafide este extrem de apreciată. Gustul este diferit în funcție de zonă, dar și de ingredientele folosite. Acest desert este foarte ușor de realizat și este absolut delicios.

Aluatul folosit pentru această rețetă se poate folosi și atunci când doriți să faceți plăcintă cu mere.

ADVERTISEMENT

Aflați mai jos cum puteți pregăti cea mai gustoasă plăcintă cu brânză dulce și stafide.

Cea mai bună rețetă de plăcintă cu brânză și stafide

Plăcintă cu brânză dulce și stafide este extrem de apreciată în țara noastră și se pregătește în toate zonele. Este un desert care se face foarte ușor, dar este extrem de gustos.

Desertul se prepară în 30 de minute, iar timpul de gătire este tot de 30 de minute.

Ingrediente

Pentru aluat aveți nevoie de:

300 g făină

120 g unt

1 lingură zahăr

2 linguri smântână

Pentru uns mai aveți nevoie de 2 linguri de smântână.

Pentru umplutură aveți nevoie de:

500 g brânză de vaci

2 linguri smântână

150 g stafide aurii

1 plic zahăr vanilat

3 ouă

coajă rasă de lămâie sau portocală

50 g migdale (pentru ornat)

Mai aveți nevoie de o lingură de unt și una de făină pentru tavă.

Cum se prepară plăcinta cu brânză dulce și stafide

Primul pas este pregătirea aluatului. Amestecați făina, zahărul, smântâna și untul. Apoi frământați un aluat care va fi împărțit în două bucăți.

ADVERTISEMENT

Într-un bol se amestecă gălbenușurile cu zahărul vanilat, smântâna și coaja de lămâie sau portocale. Albușurile se bat spumă și se adaugă peste amestecul cu gălbenușuri. Apoi se pun si stafidele și se amestecă totul.

Din cele două bucăți de aluat se întind două foi. Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină și apoi se pune prima foaie de plăcintă. Se toarnă compoziția de brânză dulce și apoi se acoperă totul cu cea de-a doua foaie. Când o băgați la cuptor puteți să înțepați cu o furculiță sau cu o scobitoare aluatul.

ADVERTISEMENT

Plăcinta trebuie să stea în cuptor aproximativ 30 de minute. Apoi se scoate se ornează cu migdale mărunțite, fructe sau zahăr pudră.

ADVERTISEMENT

Plăcinta cu brânză dulce și stafide se taie după ce a fost lăsată să se răcească.