Plăcinta cu brânză dulce și stafide este extrem de apreciată. Gustul este diferit în funcție de zonă, dar și de ingredientele folosite. Acest desert este foarte ușor de realizat și este absolut delicios.
Aluatul folosit pentru această rețetă se poate folosi și atunci când doriți să faceți plăcintă cu mere.
Aflați mai jos cum puteți pregăti cea mai gustoasă plăcintă cu brânză dulce și stafide.
Plăcintă cu brânză dulce și stafide este extrem de apreciată în țara noastră și se pregătește în toate zonele. Este un desert care se face foarte ușor, dar este extrem de gustos.
Desertul se prepară în 30 de minute, iar timpul de gătire este tot de 30 de minute.
Ingrediente
Pentru aluat aveți nevoie de:
300 g făină
120 g unt
1 lingură zahăr
2 linguri smântână
Pentru uns mai aveți nevoie de 2 linguri de smântână.
Pentru umplutură aveți nevoie de:
500 g brânză de vaci
2 linguri smântână
150 g stafide aurii
1 plic zahăr vanilat
3 ouă
coajă rasă de lămâie sau portocală
50 g migdale (pentru ornat)
Mai aveți nevoie de o lingură de unt și una de făină pentru tavă.
Primul pas este pregătirea aluatului. Amestecați făina, zahărul, smântâna și untul. Apoi frământați un aluat care va fi împărțit în două bucăți.
Într-un bol se amestecă gălbenușurile cu zahărul vanilat, smântâna și coaja de lămâie sau portocale. Albușurile se bat spumă și se adaugă peste amestecul cu gălbenușuri. Apoi se pun si stafidele și se amestecă totul.
Din cele două bucăți de aluat se întind două foi. Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină și apoi se pune prima foaie de plăcintă. Se toarnă compoziția de brânză dulce și apoi se acoperă totul cu cea de-a doua foaie. Când o băgați la cuptor puteți să înțepați cu o furculiță sau cu o scobitoare aluatul.
Plăcinta trebuie să stea în cuptor aproximativ 30 de minute. Apoi se scoate se ornează cu migdale mărunțite, fructe sau zahăr pudră.
Plăcinta cu brânză dulce și stafide se taie după ce a fost lăsată să se răcească.