Life

Cea mai bună rețetă de post. Checul cu nuci este pufos, aromat și gustos. Este o plăcere să-l mănânci

06.04.2021 | 20:36
Cea mai buna reteta de post Checul cu nuci este pufos aromat si gustos Este o placere sal mananci
Cea mai bună rețetă de post. Checul cu nuci este pufos, aromat și gustos. Este o plăcere să-l mănânci Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cea mai bună rețetă de post. Checul cu nuci este pufos, aromat și gustos. Este o plăcere să-l mănânci. Mai mult de cât atât, prepararea acestuia nu ia foarte mult timp.

Checul cu nucă este gata în doar 45 de minute, iar rețeta este una accesibilă, cu ingrediente puține și ieftine. Timpul de preparare este de doar 15 minute, iar coacerea va dura aproximativ o jumătate de oră.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă o rețetă delicioasă, ideală pentru persoanele care țin post. Toată familia se va bucura de gustul deosebit al acestui desert.

Cea mai bună rețetă de post. Checul cu nuci este pufos, aromat și gustos. Este o plăcere să-l mănânci

Ingrediente:

Pentru checul cu nuci aveți nevoie de 500 grame de făină, 300 grame de zahăr, două linguri de praf de copt, o linguriță bicarbonat, o fiolă de esență de rom, zece linguri ulei floarea soarelui, o cană și jumătate de apă, o cană de nuci mărunțite și zahăr pudră pentru ornat.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se adaugă zahărul, uleiul, apa, praful de sare și esența de rom. Toate acestea se vor mixa bine, până la omogenizare.

Făina se va amesteca cu praful de copt și bicarbonatul și se vor pune în bol, și se vor adăuga și nucile. Toate ingredientele trebuie să fie amestecate bine, până nu mai apar cocoloașe.

ADVERTISEMENT

Separat, tava în case se va pune amestecul trebuie unsă cu ulei și tapată cu făină. Ulterior, se toarnă compoziția obținută cum am explicat mai sus.

Checul se bagă la cuptorul preîncălzit. Coacerea va dura 30-35 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Puteți face testul cu scobitoarea.

ADVERTISEMENT

După ce a fost scos din cuptor, checul se va lăsa la răcit în tavă pentru aprovimativ 15 minute. Apoi va putea fi răsturnat cu ușurință și se pudrat cu zahăr. Pentru a se putea tăia ușor, trebuie să așteptați răcirea completă a acestuia.

ADVERTISEMENT