Life

Cea mai bună rețetă de vin fiert. Secretul pe care ar trebui să-l știe toate gospodinele

Vinul fiert este una dintre cele mai îndrăgite băuturi iarna. Există un secret pe care toate gospodinele trebuie să-l știe pentru ca vinul fiert să aibă un gust desăvârșit.
11.01.2022 | 15:59
Cea mai buna reteta de vin fiert Secretul pe care ar trebui sal stie toate gospodinele
ADVERTISEMENT

Vinul fiert se consumă cu mare plăcere iarna. Este o băutură foarte apreciată, dar aduce și beneficii organismului.

O rețetă a unei băuturi care semăna foarte mult cu vinul fiert era cunoscută încă din Roma Antică.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara un vin fiert delicios trebuie să țineți cont de o serie de sfaturi.

Cea mai bună rețetă de vin fiert. Secretul pe care ar trebui să-l știe toate gospodinele

Este cunoscut deja faptul că trebuie folosit vin roșu. Unul de bună calitate, de preferat românesc. Când vine vorba de vinul fiert, cel mai important lucru este alegerea condimentelor. Acestea sunt: scorțișoară, cuișoare, anason, cardamon, coajă de portocală, ghimbir. Fiecare alege condimentele pe care le dorește. Se pot adăuga și bucățele de măr.

De asemenea, este recomandat să folosiți zahăr brun, pentru că are o aromă deosebită.

Țineți cont de câteva sfaturi dacă doriți ca vinul pe care îl faceți să aibă un gust deosebit.

ADVERTISEMENT

Vinul fiert, de fapt, nu trebuie să fiarbă. Se ia de pe foc atunci când ajunge în punctul de fierbere. Nu se pune niciodată foarte mult zahăr. Acesta va acoperi toate aromele.

Foarte important este modul în care se folosesc condimentele. Acestea se pun după ce vinul este gata și tot zahărul s-a topit. Este indicat să folosiți bețișoare de scorțișoară nu pulbere.

ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Se pune vinul într-o oală. Focul trebuie să fie cât mai mic. Când s-a încălzit se adaugă zahărul. Se amestecă până în momentul în care acesta s-a topit. În cazul în care zahărul se pune la final se va pierde o cantitate mare de alcool.

Se adaugă și celelalte condimente după gust. Bețele de scorțișoară trebuie scoase înainte de a consuma vinul.  Băutura trebuie luată de pe foc în momentul în care apar primii aburi.

ADVERTISEMENT

Cine dorește poate pune și felii de portocale sau măr.

Beneficiile vinului fiert

Potrivit unor studii, persoanele care consumă până la două câni de vin fiert pe zi răcesc mult mai rar în timpul sezonului rece. Acesta are proprietăți anti-inflamatorii.

Vinul fiert îmbunătățește digestia, stimulează apetitul și furnizează energie organismului. Este un antioxidant, scade presiunea arterială. Se pare că protejează și împotriva demenței și a bolii Alzheimer.

ADVERTISEMENT