Vinul fiert se consumă cu mare plăcere iarna. Este o băutură foarte apreciată, dar aduce și beneficii organismului.
O rețetă a unei băuturi care semăna foarte mult cu vinul fiert era cunoscută încă din Roma Antică.
Pentru a prepara un vin fiert delicios trebuie să țineți cont de o serie de sfaturi.
Este cunoscut deja faptul că trebuie folosit vin roșu. Unul de bună calitate, de preferat românesc. Când vine vorba de vinul fiert, cel mai important lucru este alegerea condimentelor. Acestea sunt: scorțișoară, cuișoare, anason, cardamon, coajă de portocală, ghimbir. Fiecare alege condimentele pe care le dorește. Se pot adăuga și bucățele de măr.
De asemenea, este recomandat să folosiți zahăr brun, pentru că are o aromă deosebită.
Țineți cont de câteva sfaturi dacă doriți ca vinul pe care îl faceți să aibă un gust deosebit.
Vinul fiert, de fapt, nu trebuie să fiarbă. Se ia de pe foc atunci când ajunge în punctul de fierbere. Nu se pune niciodată foarte mult zahăr. Acesta va acoperi toate aromele.
Foarte important este modul în care se folosesc condimentele. Acestea se pun după ce vinul este gata și tot zahărul s-a topit. Este indicat să folosiți bețișoare de scorțișoară nu pulbere.
Mod de preparare
Se pune vinul într-o oală. Focul trebuie să fie cât mai mic. Când s-a încălzit se adaugă zahărul. Se amestecă până în momentul în care acesta s-a topit. În cazul în care zahărul se pune la final se va pierde o cantitate mare de alcool.
Se adaugă și celelalte condimente după gust. Bețele de scorțișoară trebuie scoase înainte de a consuma vinul. Băutura trebuie luată de pe foc în momentul în care apar primii aburi.
Cine dorește poate pune și felii de portocale sau măr.
Potrivit unor studii, persoanele care consumă până la două câni de vin fiert pe zi răcesc mult mai rar în timpul sezonului rece. Acesta are proprietăți anti-inflamatorii.
Vinul fiert îmbunătățește digestia, stimulează apetitul și furnizează energie organismului. Este un antioxidant, scade presiunea arterială. Se pare că protejează și împotriva demenței și a bolii Alzheimer.