Life

Cea mai bună ruladă de porc pentru masa de Crăciun: așa iese fragedă și foarte gustoasă, cu o crustă crocantă. Trucul la care apelează Sorin Bontea

Sorin Bontea vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă inedită de ruladă de porc cu legume. Faimosul bucătar a dezvăluit care este secretul pentru ca preparatul să fie suculent.
21.12.2024 | 08:54
Cea mai buna rulada de porc pentru masa de Craciun asa iese frageda si foarte gustoasa cu o crusta crocanta Trucul la care apeleaza Sorin Bontea
Rulada de porc cu legume, rețeta lui Chef Sorin Bontea / sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ne mai despart doar câteva zile până când ne vom strânge în jurul mesei de Crăciun, iar Sorin Bontea a venit cu o idee minunată de preparat. Invitații vor fi încântați de această ruladă cu carne de porc.

Ruladă de porc și legumă by Sorin Bontea

Sorin Bontea, membru al juriului MasterChef, a dezvăluit recent o rețetă specială pentru masa de sărbători. Chef-ul și-a încântat urmăritorii cu un video explicativ în care prepară rulada de carne de porc cu legume. Rezultatul final este de-a dreptul apetisant, cu o frăgezime de nedescris.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat detaliat care sunt pașii pentru a ajunge ca preparatul să aibă un gust de neuitat. Prepararea propriu zisă este foarte importantă, iar condimentarea este esențială pentru ca preparatul să capete gustul perfect.

Cum preparăm rulada de porc cu legume

Ingrediente

  • Piept de porc, subțire și cu o parte de șorici
  • Sare
  • Piper
  • Amestec de condimente pentru friptura de porc
  • Condiment de usturoi cu sare afumată
  • Muștar
  • Ceapă
  • Țelină
  • Usturoi
  • Ciuperci
  • Cimbru uscat
  • Ulei de măsline
  • Cartofi mici roșii
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Pentru început, pregătește carnea de porc. Este esențial ca aceasta să fie subțire. După ce carnea este pregătită, condimentează din plin interiorul ruladei cu sare, piper și amestecul de condimente pentru friptură.

Sorin Bontea îndeamnă să apeși bine condimentele pe carne pentru a le încorpora. Pentru un gust mai intens, poți pune usturoi cu sare afumată și muștar.

ADVERTISEMENT

Acum, un pas foarte important: rularea cărnii. Rulezi carnea în așa fel încât șoriciul să fie pe exteriorul ruladei. Strângi bine și sunt necesare 6 sfori pentru o fixare solidă. După ce rulada este legată bine, condimentezi și exteriorul ruladei, inclusiv șoriciul, pentru un gust mai intens.

Acum, este timpul legumelor să fie pregătite. Se curăță morcovii, ceapa, țelina și usturoiul, iar ciupercile se lasă întregi. Cartofii roși sunt lăsați cu tot cu coajă. După ce sunt gata, se condimentează bine cu sare, piper, cimbru uscat și un strop de ulei de măsline.

ADVERTISEMENT

Le amesteci bine și le așezi în tava de cuptor, în jurul ruladei. Dacă dorești un plus de aromă, adaugă câteva foi de dafin și boabe de piper în tavă. Cuptorul se preîncălzește la 120 de grade Celsius și se introduce tava.

Un amănunt important pe care Chef Bontea l-a menționat, este folosirea unui termometru de carne, pe care să îl introduci în interiorul ruladei. Apoi, rulada trebuie gătită până la ajunge la 85 de grade Celsius.

De asemenea, răbdarea este primordială. Juratul de la MasterChef subliniază că gătirea lentă ajută la păstrarea suculenței cărnii și la dezvoltarea aromelor.

ADVERTISEMENT