Ne mai despart doar câteva zile până când ne vom strânge în jurul mesei de Crăciun, iar Sorin Bontea a venit cu o idee minunată de preparat. Invitații vor fi încântați de această ruladă cu carne de porc.
Sorin Bontea, membru al juriului MasterChef, a dezvăluit recent o rețetă specială pentru masa de sărbători. Chef-ul și-a încântat urmăritorii cu un video explicativ în care prepară rulada de carne de porc cu legume. Rezultatul final este de-a dreptul apetisant, cu o frăgezime de nedescris.
Acesta a explicat detaliat care sunt pașii pentru a ajunge ca preparatul să aibă un gust de neuitat. Prepararea propriu zisă este foarte importantă, iar condimentarea este esențială pentru ca preparatul să capete gustul perfect.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, pregătește carnea de porc. Este esențial ca aceasta să fie subțire. După ce carnea este pregătită, condimentează din plin interiorul ruladei cu sare, piper și amestecul de condimente pentru friptură.
Sorin Bontea îndeamnă să apeși bine condimentele pe carne pentru a le încorpora. Pentru un gust mai intens, poți pune usturoi cu sare afumată și muștar.
Acum, un pas foarte important: rularea cărnii. Rulezi carnea în așa fel încât șoriciul să fie pe exteriorul ruladei. Strângi bine și sunt necesare 6 sfori pentru o fixare solidă. După ce rulada este legată bine, condimentezi și exteriorul ruladei, inclusiv șoriciul, pentru un gust mai intens.
Acum, este timpul legumelor să fie pregătite. Se curăță morcovii, ceapa, țelina și usturoiul, iar ciupercile se lasă întregi. Cartofii roși sunt lăsați cu tot cu coajă. După ce sunt gata, se condimentează bine cu sare, piper, cimbru uscat și un strop de ulei de măsline.
Le amesteci bine și le așezi în tava de cuptor, în jurul ruladei. Dacă dorești un plus de aromă, adaugă câteva foi de dafin și boabe de piper în tavă. Cuptorul se preîncălzește la 120 de grade Celsius și se introduce tava.
Un amănunt important pe care Chef Bontea l-a menționat, este folosirea unui termometru de carne, pe care să îl introduci în interiorul ruladei. Apoi, rulada trebuie gătită până la ajunge la 85 de grade Celsius.
De asemenea, răbdarea este primordială. Juratul de la MasterChef subliniază că gătirea lentă ajută la păstrarea suculenței cărnii și la dezvoltarea aromelor.