Sport

Cea mai ciudată modă din fotbalul european: iei titlul și pleci. Galeria selectă în care se află și Edi Iordănescu

Edi Iordănescu pleacă de la CFR Cluj din cauza neînțelegerilor cu conducerea. Tot la fel s-a întâmplat și la campioanele din Italia, Franța și Germania.
27.05.2021 | 09:30
Cea mai ciudata moda din fotbalul european iei titlul si pleci Galeria selecta in care se afla si Edi Iordanescu
ADVERTISEMENT

Antrenorii chiar trebuie să aibă mereu bagajele făcute. Nici măcar câștigarea titlului nu mai garantează sigurnața postului. Edi Iordănescu a simțit-o pe propria piele.

CFR Cluj a sărbătorit titlul după victoria cu FCSB, scor 2-0, partidă care oricum nu mai putea schimba nimic în lupta la titlu. Doar câteva ore mai târziu, FANATIK dezvăluia în exclusivitate că Edi Iordănescu se desparte de campioni.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu pleacă de la CFR Cluj. Nu mai e dorit de patronul Neluțu Varga. Președintele Marian Copilu, și el gata de despărțire

Tensiunile mocneau de mai mult timp între antrenor și patronul clubului, Neluțu Varga. Ba mai mult, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că și președintele Marian Copilu este pregătit să își facă bagajele, dezamăgit că patronul insistă pentru aducerea lui Adrian Mutu.

Un adevărat cutremur la CFR Cluj, care vine în poate cel mai neașteptat moment. Când abia ce se terminaseră sticlele de șampanie din care s-a sărbătorit al patrulea titlu consecutiv în Gruia.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru FANATIK, Edi Iordănescu a vorbit despre cele mai tensionate momente de la Cluj.

Hansi Flick a plecat de la Bayern Munchen după divergențele cu Hasan Salihamidzic. Și va prelua naționala Germaniei

Totuși, nu mai miră pe nimeni că un tehnician care ia titlul este nevoit să își caute echipă. Se pare că asta este noua modă și în campionatele puternice din Europa. Au pățit-o și greii de la Bayern Munchen, Inter Milano și Lille.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen a dominat și de această dată în Bundesliga, dar tensiunile din interiorul echipei au fost mai mari ca niciodată. Divergențele dintre antrenorul Hansi Flick și Hasan Salihamidzic, director sportiv, au ajuns la apogeu în luna februarie.

Încă de atunci s-a anunțat că Flick va pleca la finalul sezonului, ceea ce s-a și întâmplat. Asta deși neamțul a fost cel mai de succes antrenor al Europei în sezonul 2019-2020, în care a câștigat și Liga Campionilor. Totuși, Flick nu are prea multe motive de regrete. Va prelua naționala Germaniei după Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Cristophe Galtier a vrut o nouă provocare după titlul cu Lille. Antonio Conte, supărat că nu mai primește bani de la chinezi

Cristophe Galtier este omul care a produs cea mai mare surpriză în acest sezon european. A luat titlul în Ligue 1, cu Lille, în fața giganților de la PSG. Dar luni, la doar două zile după marele succes, a anunțat că părăsește echipa, după un mandat de patru ani.

Galtier nu a vorbit despre divergențe în cadrul clubului, ci a precizat că are nevoie de o nouă provocare. A primit deja trei oferte concrete, de la Nice, Napoli și Lyon.

Antonio Conte a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni antrenori ai Europei și a readus-o pe Inter Milano în fruntea fotbalului italian. Deși echipa sa a dominat clar Serie A, Conte a fost nevoit să își facă bagajele. Investitorii chinezi vor să reducă drastic cheltuielile, situație pe care tehnicianul italian n-a vrut să o accepte în ruptul capului.

Conte este astfel antrenorul care intră cel mai recent pe această listă. Miercuri, 26 mai, gruparea de pe Giuseppe Meazza a anunțat într-un comunicat oficial că a reziliat de comun acord contractul cu cel care a adus al 19-lea titlu pentru Inter.

Familia Mititelu a decis să renunțe la Eugen Trică, deși FC U Craiova a câștigat Liga 2 și a obținut promovarea

Și dacă tot e la modă să te desparți de antrenorul care își atinge obiectivul, Adrian Mititelu jr. a ținut să fie și el în trend. Eugen Trică a promovat-o pe FC U Craiova 1948 după ce a reușit să câștige Liga 2, cu un parcurs de excepție.

Nu a fost suficient pentru familia Mititelu, care nu a ținut cont nici măcar de dorința fanilor ca “Jose” să fie păstrat la echipă. Tehnicianul a fost demis, iar acum se fac eforturi pentru găsirea unui înlocuitor.

Adrian Mutu este o variantă pentru formația nou-promovată, dar fostul selecționer de la tineret pare mai aproape de CFR Cluj.

 

ADVERTISEMENT