Life

Cea mai delicioasă negresă din lume. Rețeta e foarte simplă și se prepară ușor

06.01.2021 | 15:49
Cea mai delicioasa negresa din lume Reteta e foarte simpla si se prepara usor
Cea mai delicioasă negresă din lume. Rețeta e foarte simplă și se prepară ușor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Negresa se numără printre deserturile cu un gust deosebit, dar în același timp simplu de preparat. Fie că este de post, cu glazură sau umplută cu gem, această prăjitură este cea mai delicioasă din lume și nu este om care să nu o fi gustat măcar o dată. 

FANATIK îți prezintă cea mai simplă și rapidă rețetă de brownie, așa cum cunoscută prăjitura, ingredientele fiind unele puține la număr. De altfel, produsele acestea sunt nelipsite din bucătărie așa că poți face desertul fără să mai fugi la magazin.

ADVERTISEMENT

Această prăjitură nu este un simplu desert, ci este o adevărată avalanșă de gusturi care îți va încânta papilele gustative începând cu blatul și terminând cu glazura de ciocolată abundentă care îmbrăcă totul.

Cea mai simplă și rapidă rețetă de negresă. Ingrediente

Ingrediente necesare pentru negresă:

  • 500 grame de făină albă
  • 250 grame de zahăr
  • 250 ml de lapte
  • un ou
  • 2 linguri de cacao
  • un plic de bicarbonat de sodiu
  • o linguriță de praf de copt
  • ulei de floarea soarelui, o ceașcă.
ADVERTISEMENT

Înainte de a ne apuca de pregătirea negresei în sine trebuie să ținem cont de câteva sfaturi. Primul dintre acestea este legat de încorporarea făinii, care se va face treptat. În felul acesta compoziția va fi una omogenă, fără cocoloașe, iar blatul va fi pufos.

Un alt secret ar fi legat de ouă, acestea trebuie să fie ținute la temperatura camerei înainte de a fi folosite. De asemenea, temperatura de coacere este extrem de importantă. Cuptorul trebuie să fie setat exact, în caz contrar prăjitura se va arde pe margini.

ADVERTISEMENT

Atenție, negresa nu se taie niciodată fierbinte, așadar trebuie să aveți răbdare până se răcește complet pentru a o putea savura în voie!

Mod de preparare negresă. Care sunt pașii de care să ții cont:

  1. Într-o bol destul de încăpător se pun praful de copt, zahărul și uleiul și se amestecă lent
  2. Făină se toarnă treptat amestecându-se continuu
  3. Se toarnă laptele și se amestecă iar până se obține o compoziție omogenă
  4. Se pun și restul ingredientelor și se amestecă bine
  5. Compoziția rezultată se toarnă într-o tavă care a fost tapetată dinainte
  6. Prăjitura trebuie să stea la cuptorul încins circa 30 de minute, la o temperatură de maxim 200 de grade Celsius
  7. Negresa este gata când trece testul cu scobitoarea sau când expiră timpul de la cuptor
  8. Acest desert se poate glazura cu ciocolată topită sau se poate lăsa simplu
  9. Unele cofetării ornează negresa cu fulgi de migdale sau chiar fructe uscate
  10. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT