Life

Cea mai delicioasă rețetă de omletă pentru micul dejun. De ce nu trebuie să adaugi niciodată lapte în ea

Omleta este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de la micul dejun. Aceasta ne poate ține de foame, este sănătoasă și se prepară și foarte repede.
07.02.2023 | 15:25
Cea mai delicioasa reteta de omleta pentru micul dejun De ce nu trebuie sa adaugi niciodata lapte in ea
Cea mai delicioasă rețetă de omletă pentru micul dejun. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Nu durează mai mult de zece minute să prepari o omletă clasică și delicioasă și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

De ce nu trebuie să adaugi lapte în rețeta pentru omletă

Sunt însă persoane care aleg să pună lapte în rețeta pentru omletă, sau poate chiar iaurt pentru a fi mai pufoasă. În realitate însă, dacă adaugă lapte în omletă s-ar putea să îi strici gustul, așa că mai bine îl eviți.

ADVERTISEMENT

Alte ingrediente în schimb nu trebuie să lipsească din rețeta pentru omleta perfectă. Contează de asemenea și tigaia. Ai grijă ca aceasta să fie suficient de pare pentru câte ouă alegi să folosești.

Pentru o omletă din patru ouă vei avea nevoie de o tigaie cu un diametru de minim 20 de centimetri. Doar așa, omleta se prăjește uniform și va avea și acea crustă delicioasă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți opta fie pentru puțin ulei de măsline pentru a tapeta tigaia, fie pentru cel de floarea soarelui, în funcție de preferințele pe care le ai.

Pentru rețeta de omletă, ingredientele necesare pentru două porții sunt următoarele:

  • 4 ouă
  • niște ceapă verde
  • verdeață
  • sare și piper după gust 3 roșii cherry / o roșie mare
  • ciuperci uscate (opțional)
ADVERTISEMENT

Cum se prepară rețeta pentru omleta de dimineață

În ceea ce privește modul de preparare, aici, lucrurile cel mai probabil le cunoaștem deja. Prima oară spargem ouăle pe care le batem bine într-un castron, alături de praful de sare.

Nu e nevoie să spălăm ouăle înainte, pentru că riscăm să ne punem în pericol. Cel mai bine este să le spargem imediat după ce le-am scos din cutie. 

ADVERTISEMENT

Amestecul îl vom turna mai apoi în tigaia încinsă, tapetată cu puțin ulei, iar mai apoi adăugăm ciupercile, desigur dacă le dorim, dacă nu, doar ceapa.

ADVERTISEMENT

Punem un capac peste omleta noastră și o lăsăm așa timp de două minute, fără a o întoarce. În tot acest timp, spălăm roșiile, iar după ce s-au scurs cele două minute le adăugăm și pe ele în tigaie.

Omleta va mai sta pe foc alte trei minute, iar mai apoi o mai lăsăm puțin să stea cu capacul deasupra. O putem consuma alături de niște pâine prăjită, sau de ce nu, simplă.

Dacă optezi pentru ciuperci, omleta ta va fi și mai sățioasă, însă și doar cu legume, aceasta este perfectă pentru un mic dejun sănătos, dar și delicios.