Fotbal intern

Cea mai dură reacție despre Julio Baptista: „Nu poate face față în campionatul României”

05.09.2018 | 23:22
Cea mai dura reactie despre Julio Baptista Nu poate face fata in campionatul Romaniei
ADVERTISEMENT

Chiar dacă CFR Cluj a anunțat miercuri printr-un comunicat oficial că Julio Baptista rămâne în Gruia, sunt tot mai multe voci care nu-i prevăd un viitor îndelungat în Liga 1 Betano jucătorului ajuns la 36 de ani.

Poate cea mai surprinzătoare reacție vine din partea lui Dorinel Munteanu, fost jucător și antrenor la CFR Cluj. Acesta crede că Julio Baptista a fost un jucător mare, dar la momentul actual nu ar mai face față în campionatul nostru. Până acum, brazilianul a evoluat doar 20 de minute pentru CFR cluj, în deplasarea de la Mediaș.

ADVERTISEMENT

Cea mai dură reacție despre Julio Baptista

FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate că  Baptista are anumite probleme de sănătate, care îl împiedică să joace la capacitate maximă. De altfel, până să vină la CFR Cluj, Baptista nu mai jucase într-o partidă oficială de peste un an, semnând cu gruparea ardeleană din postura de jucător liber de contract. Ultima oară, Baptista evoluase pentru Orlando City, în MLS.

Julio Baptista câștigă la CFR Cluj un salariu de zece mii de euro pe lună, mai mare cu trei mii de euro față de suma pe care o încasa în MLS. Sunt sume ridicole în prezent pentru un jucător care în urmă cu un deceniu încasa contracte de ordinul milioanelor de euro de la Real Madrid sau Arsenal.

ADVERTISEMENT

“Sincer să vă spun, eu nu l-aș fi luat. Cred că CFR-ului îi trebuia un jucător care să ajute echipa. Julio Baptista a fost o mare glorie, un fotbalist foarte bun, dar acum nu poate face față în campionatul României” – a declarat Dorinel Munteanu la o televiziune de sport.

A jucat la Real Madrid, Arsenal și AS Roma!

Pe parcursul carierei, Julio Baptista a evoluat la echipe precum FC Sao Paulo B, Sao Paulo, Sevilla FC, Real Madrid, Arsenal, AS Roma, Malaga CF şi Cruzeiro. În La Liga are 151 de prezenţe, 63 de goluri şi 8 pase decisive. Pentru Real Madrid a evoluat în 77 de partide şi a înscris pentru gruparea “blanco” 13 goluri. Brazilianul are şi 6 asisturi pentru galactici. Julio Baptista a fost coleg la gruparea din Primera Divison cu Ronaldo, Roberto Carlos, Iker Casillas, Raul, Zinedine Zidane, David Beckham, Marcelo şi Xabi Alonso.

ADVERTISEMENT

Julio Cesar Pereira Baptista a câştigat campionatul cu Real Madrid în sezonul 2007 – 2008, dar şi Supercupa Spaniei în 2007 – 2008. Cu formaţia Cruzeiro Esporte Clube a luat titlul în 2014 şi 2015. Brazilianul ajuns sub comanda lui Antonio Conceicao la CFR Cluj a câştigat Copa America cu naţionala Braziliei în 2003 – 2004 şi 2006 – 2007, iar în 2005 şi 2009 a câştigat Cupa Conferderaţiilor.