Ce metodă elimină pesticidele de pe mere? Dacă și tu obișnuiești să achiziționezi aceste fructe din marile magazine, află că sunt șanse mari ca acestea să fie stropite. Astfel, asigură-te că le cureți bine înainte de a le consuma.
Merele sunt delicioase și au beneficii uimitoare pentru organism. Din fericire, ele cresc și în România și se găsesc foarte ușor. Astfel, poți să te bucuri de un măr proaspăt direct din copac, sau chiar de la piață.
Când nu e sezonul lor însă, ele pot fi găsite și în marile magazine. Sunt șanse mari însă ca acestea să fie stropite cu diferite pesticide, astfel încât să crească mai repede ori să fie ferite de dăunători.
Și totuși ce metodă elimină pesticidele de pe mere? În primul rând indiferent de unde iei merele, este bine să le speli. Iar același lucru e valabil și dacă alegi să consumi mărul decojit. Există posibilitatea ca murdăria de pe coajă să ajungă la miez dacă nu faci asta.
„Spălați întotdeauna merele înainte de a le curăța, deoarece curățătorul de legume sau cuțitul vor transfera orice contaminanți de suprafață în carne sau în alt aliment, dacă nu o faceți”, a spus Sarah Brekke, conform bhg.com.
Dacă însă ai cumpărat mere din marile magazine, află ce metodă elimină pesticidele de pe ele. Specialista spune că e bine să preparăm o soluție cu bicarbonat de sodiu. Aceasta este cea mai eficientă.
Este nevoie de un castron mare în care se adaugă două căni de apă rece și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Totul se amestecă foarte bine. Ulterior merele se lasă la înmuiat timp de 15 minute.
După ce timpul a trecut, merele se iau pe rând din castron și se clătesc sub un jet de apă rece. Poate fi folosită și o perie pentru legume sau o cârpă curată, astfel încât reziduurile de pe coajă să fie eliminate în totalitate.
Această metodă nu doar că elimină pesticidele de pe mere, dar te ajută să consumi un fruct cât se poate de curat. Metoda a fost testată deja de cercetători, iar rezultatele au fost cu adevărat unele promițătoare.
Iar aceeași metodă poate fi utilizată și în cazul altor fructe, inclusiv în cazul bananelor. Chiar dacă nu le consumăm coaja, e posibil ca în momentul în care le desfacem, o cantitate de pesticide să ajungă și în miezul fructului.