Life

Cea mai frumoasă mumie din lume se află în Sicilia. Mulți susțin că au văzut-o clipind

Cea mai frumoasă mumie din lume se află în Sicilia. Este trupul fără viață al unei fetițe care a murit la doar doi ani, în 1920. Mulți susțin că au văzut-o clipind.
10.08.2022 | 10:53
Rosalia Lombardo, fetița decedată, considerată cea mai frumoasă mumie din lume. pare că ține ochii întredeschiși. Sursa foto: The Mirror
ADVERTISEMENT

O fetiță care a murit la doar doi ani este considerată cea mai frumoasă mumie din lume. Rosalia Lombardo a decedat în 1920, din cauza pneumoniei, trupul ei fiind apoi îmbălsămat.

O fetiță moartă, considerată cea mai frumoasă mumie din lume. Mulți susțin că au văzut-o clipind

După ce a fost mumificată, copila a fost expusă într-o locație din nordul Siciliei, la Catacombele Capuchin din Palermo. Zilnic are vizitatori, iar cei care au mai trecut pe lângă ea susțin că au văzut-o clipind, informează The Mirror.

ADVERTISEMENT

În 2009, antropologul italian Dario Piombino-Mascali a demontat speculațiile. El a explicat faptul că este vorba doar despre o iluzie optică și de aceea apare senzația că fetița are ochii deschiși, câteodată.

”Este vorba de o iluzie optică produsă de lumina filtrată de ferestrele laterale. În timpul zilei, lumina se schimbă. Ochii nu sunt complet închiși, și nici nu au fost vreodată.

ADVERTISEMENT

Așadar, când lumina se schimbă și cade asupra ochilor din unghiuri diferite, poate să pară că ochii se deschid”, a justificat antropologul Dario Piombino-Mascali.

Deși au trecut ani din 1920 și până în prezent, corpul Rosaliei Lombardo se păstrează încă foarte bine, rezistând procedurii de întreținere. Se spune că tatăl ei folosește substanțe precum zinc, acid și alcool.

ADVERTISEMENT

Fetița are încă organe intacte, deși este o mumie

Specialiștii care au examinat mumia au precizat și că sunt organe care sunt încă intacte, iar creierul i s-a micșorat la doar 50% din mărimea inițială. De la deces și până în momentul de față pătura de pe copil nu a fost dată la o parte, iar radiografiile au arătat că mâinile și picioarele sunt încă neatinse.

În Catacombele Capuchin din Palermo sunt adăpostite peste 8.000 de trupuri neînsuflețite, printre care 163 de copii. Aici, de fapt, există cea mai mare colecție de mumii din toată Europa.

ADVERTISEMENT

Angajații de la Catacombele Capuchin din Palermo au mărturisit că multe mumii au ajuns schelet, dar sunt și unele care arată atât de bine, încât par că dorm profund.

ADVERTISEMENT