News

Cea mai frumoasă poveste de iubire! Cum și-a salvat Florina soțul de la moarte sigură! ”Am simțit mereu că suntem compatibili”

Florina, o femeie de 34 de ani din Iași, și-a salvat soțul bolnav de la moarte după ce i-a donat un rinichi. Medicii spun că șansa de compatibilitate era extrem de scăzută.
24.06.2022 | 08:35
Cea mai frumoasa poveste de iubire Cum sia salvat Florina sotul de la moarte sigura Am simtit mereu ca suntem compatibili
Florina, femeia care și-a salvat soțul de la moarte și Daniel, partenerul ei. Foto: Colaj Fanatik / Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Un gest minunat de iubire al unei femei din Iași, care i-a donat soțului ei un rinichi. Iată ce spune aceasta.

Florina, femeia care și-a salvat soțul de la moarte

O femeie de 34 de ani i-a donat soțului ei în vârstă de 43 de ani un rinichi. Florina și Daniel sunt căsătoriți și au un copil de doi ani acasă.

ADVERTISEMENT

Daniel Huţuţoi a fost diagnosticat acum șase ani cu o boală genetică rară. Abia acum două luni lucrurile s-au înrăutățit pentru el, căci bărbatul a ajuns în stare gravă la spital, aproape în comă.

Soția lui a aflat de la medici că Daniel trebuie să înceapă să facă dializa, dar aceasta a găsit o soluție mai bună. Florina a vrut să îi salveze viața soțului și să îi doneze un rinichi.

ADVERTISEMENT

Totuși, medicii i-au explicat femeii că procedura este una mai complicată și trebuie făcute înainte teste de compatibilitate.

Zis și făcut! Într-o lună, Florina și soțul ei au aflat că sunt compatibili, iar aceasta îi poate dona un rinichi pentru a-i salva viața.

ADVERTISEMENT

Florina era pregătită să îi doneze un rinichi soțului ei de ani buni

Mai mult, având în vedere că Daniel suferă de această boală de mai mulți ani, soția lui era pregătită să îi doneze un rinichi, lucru pe care l-a spus și apropiaților.

„Eu am început să plâng pe hol şi am zis că mă ofer eu să îi donez un rinichi, să nu facă dializă, să facă transplant. Medicul a zis că trebuie să aşteptăm, că nu decurg aşa lucrurile, că e nevoie de teste de compatibilitate.

ADVERTISEMENT

Într-o lună de zile am făcut toate testele, toate analizele, am simţit dintotdeauna că suntem compatibili.

Acum câţiva ani am aflat de boala asta, mama lui a murit anul trecut, avea aceeaşi boală şi ştiam că se va ajunge inevitabil aici. Chiar le ziceam prietenilor de acum câţiva ani că atunci când va fi nevoie îi voi da un rinichi”, a povestit femeia, conform Ziarului de Iași.

Medicii s-au declarat surprinși de compatibilitatea dintre cei doi, spunând că în 22 de ani au fost realizate doar șase astfel de transplanturi.

„Şansa acestui bărbat a fost că soţia sa a fost acord să doneze”, a spus  Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

ADVERTISEMENT
Tags: