Pizza este un preparat rapid, gustos și preferat de toată lumea. Se spune că italienii fac cea mai gustoasă pizza, dar cea preparată acasă, cu ingredientele alese și combinate în stil propriu, este de departe cea mai bună variantă.
Și blatul este foarte important. Cei mai mulți îl preferă pufos și aromat, așa că, Fanatik vă prezintă cea mai rapidă rețetă pentru o pizza gustoasă, încărcată cu de toate. Blatul este foarte ușor de făcut, iar toppingurile le alegem în funcție de preferințe.
Istoria pizzei datează încă din antichitate, când diverse aluaturi de pâine se întindeau în foi subțiri și se coceau la tava sau direct pe piatra cuptorului.
Cum se prepară blatul
Toppinguri:
Se dizolvă drojdia și zahărul în 100 ml apă călduță și deasupra presărăm o lingură de făină. Acoperim vasul (paharul) cu folie de plastic și lăsăm la dospit aproximativ 15 minute.
Într-un bol punem făina, o amestecăm cu sarea și facem un crater în mijloc unde vom pune maiaua din pahar, cele două linguri de ulei și restul de apă. Frământăm bine până vom obține un aluat fin pe care îl lăsăm la dospit în bolul acoperit timp de o jumătate de oră.
Când aluatul a crescut, se împarte în trei părți egale. Fiecare se va întinde sub formă de cerc pe masa înfăinată și o vom pune în tava tapetată cu hârtie de copt.
După ce le-am pus pe toate în tăvi, le ungem pe fiecare cu două linguri de ketchup. Eu prefer să pun ketchupul la început pentru ca celelalte ingrediente să aibă aderență. Deasupra vom pune salamul, șunca, măslinele, ciupercile și ardeiul.
Băgăm tăvile cu pizza la cuptorul preîncălzit la foc mare și lăsăm să se coacă pe jumătate, apoi le scoatem din cuptor și presărăm mozzarella deasupra. Le băgam din nou la cuptor pentru a se topi mozzarella.