Fotbal international

Cea mai inspirată schimbare. Daan Reiziger a intrat pe teren în minutul 93, a apărat trei penalty-uri și a adus calificarea lui Ajax. VIDEO

04.03.2020 | 08:35
Cea mai inspirata schimbare Daan Reiziger a intrat pe teren in minutul 93 a aparat trei penaltyuri si a adus calificarea lui Ajax VIDEO
ADVERTISEMENT

Daan Reiziger, portarul echipei de Youth League al lui Ajax, a reușit un meci de poveste împotriva lui Atletico Madrid, optimile competiției continentale. Jucătorul de 18 ani a intrat pe teren în minutul 93, la scorul de 0-0, și a adus calificarea echipei sale după ce a salvat trei penalty-uri și l-a transformat pe cel decisiv.

Daan Reiziger a adus calificarea lui Ajax în Youth League

Ajax și Atletico Madrid s-au întâlnit în optimile de finală ale UEFA Youth League, competiție continentată dedicată formațiilor U19. După 92 de minte de joc scorul era 0-0 și doar câteva zeci de secunde despărțeau intrarea la „loteria” loviturilor de departajare, moment în care John Heitinga, antrenorul olandezilor, a surprins, alegând să înlocuiască portarul.

ADVERTISEMENT

Daan Reiziger a intrat pe teren fix înaintea penalty-urilor, în locul titularului Calvin Raatsie, și a avut o prestație perfectă.

Tănârul portar a reușit să salveze trei lovituri de la 11 metri și să îl transforme pe cel decisiv, al optulea, cu o execuție perfectă, în vinclu, și să aducă calificarea lui Ajax în optimile de finală ale Youth League.

ADVERTISEMENT

În sferturile competiției continentale, Ajax va întâlni câștigătoarea meciului dintre FC Midtjylland și Steaua Roșie Belgrad.

Tradiție olandeză

Schimbarea portarului înainte de loviturile de departajare de la meciul lui Ajax cu Atletico Madrid nu reprezintă o premieră în fotbal și nici măcar în cadrul echipelor olandeze.

ADVERTISEMENT

În sferturile Campionatului Mondial din 2014, partida dintre Olanda și Costa Rica a ajuns la loviturile de departajare, după 0-0 la capătul celor 120 de minute de joc.

Înainte de finalul prelungilor, selecționerul Olandei, Louis van Gaal, l-a înlocuit pe titularul Jasper Cillessen, neînvins în 120 de minute, cu Tim Krul. Modicarea s-a dovedit inspirată, Krul reușind să apare două lovitură de la 11 metri și să aducă calificarea „Portocalei Mecanicei” în semifinale.

ADVERTISEMENT

Selecționata lui Louis van Gaal avea să piardă în penultimul act în fața Argentinei.