News

A construit cea mai mare baterie portabilă din lume. De câte mii de ori ai putea să-ți încarci telefonul, în timp ce alimentezi televizoare și mașini de spălat

Un chinez care este pasionat de diverse proiecte DIY a construit o baterie portabilă uriașă, cu care ar putea foarte bine să intre în Cartea Recordurilor.
06.02.2022 | 17:47
A construit cea mai mare baterie portabila din lume De cate mii de ori ai putea sati incarci telefonul in timp ce alimentezi televizoare si masini de spalat
A construit o baterie portabilă de 27.000.000 mAh! Sursa foto: YouTube Handy Geng.
ADVERTISEMENT

Bateriile portabile au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, odată cu dezvoltarea tot mai rapidă a telefoanelor mobile dar și a altor gadgeturi pe care le folosești de zi cu zi.

Un astfel de accesoriu a ajuns să fie chiar indispensabil dacă pleci la drum lung și nu ai certitudinea că te poți baza în orice moment pe o priză care să te ajute cu câteva procentaje în plus la acumulatorul smartphone-ului sau al căștilor wireless pe care le folosești. Cu o baterie portabilă de 10.000 mAh poți să-ți încarci telefonul de două ori și tot mai rămâne ceva pe lângă, poate pentru smartwatch.

ADVERTISEMENT

Ce-ai zice, totuși, dacă ai avea o baterie externă cu o capacitate mai mult sau mai puțin nelimitată? Poate că e un cuvânt prea mare, dar sigur 27.000.000 mAh sunt aproape nelimitați, având în vedere că telefoanele au acumulatoare de capacități ce variază între 3.000 și 4.000 mAh de obicei.

Cu alte cuvinte, după spusele creatorului acestei baterii imense, ți-ai putea încărca telefonul cam de 5.000 de ori. Cu siguranță, cifra este mult mai mare chiar decât numărul de ciclul de încărcare prin care va trece smartphone-ul tău de când îl cumperi și până decizi că e momentul pentru un upgrade.

ADVERTISEMENT

Handy Geng este utilizatorul de YouTube care a realizat acest proiect ambițios, motivat de faptul că bateria de capacitate mare pe care și-a cumpărat-o era eclipsată de cele ale prietenilor săi. Astfel a apărut ideea unui ”super mare mega power bank”, pe care Geng l-a construit în atelierul său.

Cea mai mare baterie portabilă din lume are roți și o poți ”remorca” cu frânghia

Acesta a construit inițial cadrul pe care urma să fie amplasată bateria. Astfel, trebuie să știi că este vorba de o baterie într-adevăr portabilă, chiar dacă nu este tocmai una pe care ai putea s-o ții în ghiozdan.

ADVERTISEMENT

Produsul finit arată chiar ca o baterie portabilă, doar că este de câteva sute de ori mai mare decât una obișnuită. Are 60 de prize la dispoziție, astfel că nu vei duce grija lipsei acestor porturi. Nu are, însă, niciun port USB, cumva ciudat pentru o baterie externă, însă mai degrabă de înțeles prin prisma unui astfel de proiect, realizat în principiu pentru amuzament și pentru a arăta ”că se poate.”

Toate cele 60 de prize funcționează concomitent și poți încărca la uriașa baterie tot atâtea telefoane. Sau, poți chiar să conectezi electrocasnice și electronice de dimensiuni mai mari, cum ar fi un televizor sau o mașină de spălat. Într-un segment amuzant, Handy Gong chiar arată cum îi vine în ajutor unui prieten care are nevoie de curent electric pentru motocicleta sa propulsată astfel.

ADVERTISEMENT

Pentru a demonstra puterea bateriei portabile, Gong chiar a mers pe malul unei ape ca să pescuiască. În paralel, s-a relaxat uitându-se la televizor, a pus rufe la mașina de spălat și chiar a gătit la o plită electrică.

Ce nu a explicat acesta în videoclip și va rămâne un mister este cum poate fi alimentată o asemenea baterie gigantică, atunci când inevitabilul se produce și acumulatorul de 27.000.000 mAh ajunge să se descarce. Probabil că nu are rost să mai punctăm nici riscurile uriașe de incendiu pe care le prezintă folosirea unui astfel de baterii într-un spațiu închis.

Cu siguranță, însă, nu vor fi prea mulți cei care vor încerca să realizeze pe cont propriu o astfel de baterie cu care să se laude prietenilor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli
Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în...
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în sfârșit, pe sticlă
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că...
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că era drogat şi gelos
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”