News

Despăgubire-record în România. Suma uriașă primită de familia unui decedat pentru o asigurare de viaţă

Familia unui decedat a primit o despăgubire-record pentru o asigurare de viață, din partea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
22.11.2021 | 14:29
Despagubirerecord in Romania Suma uriasa primita de familia unui decedat pentru o asigurare de viata
Suma uriasa primita de familia unui decedat pentru o asigurare de viata. Sursa foto: Pexeles.com
ADVERTISEMENT

Concret, UNSAR a acordat familiei pentru deces o indemnizaţie în baza unei poliţe de asigurare de viaţă, care a valorat peste 1,18 milioane lei. Totul s-a întâmplat anul trecut, în 2020.

UNSAR transmite, astfel, că rolul asigurărilor de viaţă este acela de a oferi sprijin cetățenilor în situații dificile precum decese, accidente sau îmbolnăviri grave.

ADVERTISEMENT

Explicația UNSAR

Un astfel de demers face parte din mecanismul de sprijin al statului, mai subliniază instituția.

”Asigurările sunt o plasă de siguranţă în faţa riscurilor zilnice. Având în vedere rolul lor esenţial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituţionali pentru ca acest sector să continue să se dezvolte în beneficiul populaţiei.

Astfel, acordarea de deductibilităţi fiscale pentru produsele de asigurări de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie are ca efect direct reducerea deficitului de protecţie a populaţiei”, potrivit unor spuse ale lui Adrian Marin, preşedintele UNSAR, citat de Economica.net

ADVERTISEMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) transmite, totodată, că în primul semestru din 2021, primele brute au avut cele mai mari valori pentru asigurările de viaţă din 2017 şi până în prezent.

De asemenea, acestea s-au majorat cu 24% în 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, depășindu-se 1,34 miliarde lei.

ADVERTISEMENT

”Prin funcţia lor principală, cea de protecţie, asigurările de viaţă pot contribui la reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale.

Interesul în creştere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceştia îşi doresc să fie mai bine protejaţi în calea riscurilor la care sunt expuşi”, a completat și Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, citat de aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Cum se face asigurare de viață

Asigurarea de viață se poate solicita de la o firmă care are acest scop și ulterior se semnează un contract tot în acest sens. Ulterior, beneficiarul va trebui să aloce lunar o sumă stabilită pentru a-și asigura una dintre situațiile dificile din viață.Contractul se semnează între: asigurator, asigurat, contractantul asigurarii și beneficiarul asigurarii.

UNSAR reprezintă la nivel național 19 de companii cu profil similar, care reprezintă un procent 80% din piaţa asigurărilor.

UNSAR sprijină, mai exact, aceste companii să asigure veniturile necesare celor care au nevoie de asigurări. UNSAR este și membru al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

ADVERTISEMENT