News

Cea mai mare fabrică de vaccinuri anti-Covid din lume a luat foc. 5 persoane au murit. Video

22.01.2021 | 17:24
Cea mai mare fabrica de vaccinuri antiCovid din lume a luat foc 5 persoane au murit Video
ADVERTISEMENT

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume, Serum Institute din India (SII), a luat foc joi, 21 ianuarie, imaginile fiind surprinse de televiziunile locale.

Cu toate acestea, producția de vaccinuri Covid-19 nu a fost afectată, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

ADVERTISEMENT

CEO-ul Institutului a dat asigurări printr-o postare pe Twitter că producția vaccinului Covishield dezvoltat de AstraZeneca nu a fost afectată.

UPDATE, 22 ianuarie / 5 oameni au murit în urma incendiului produs la fabrica de vaccinuri. Familiile victimelor vor plăti 34.000 de dolari de căciulă drept compensație.

ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit la cea mai mare fabrică de vaccin din India

„Asigur pe toată lumea că producția de Covishield nu a fost afectată”, a transmis Adar Poonwalla. Canalele de televiziune indiene au arătat imagini cu un nor imens de fum cenușiu deasupra clădirii Serum Institute, situat în orașul Pune, unde sunt produse milioane de astfel de doze de vaccin dezvoltat de Astra Zeneca. De asemenea, Serum Institute e pregătit să producă un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax.

Din fericire, incendiul ar fi izbucnit la un sit în construcție, departe de locul unde se fabrică vaccinurile.

ADVERTISEMENT

Unitatea de producţie a vaccinurilor nu este afectată şi acest lucru nu va afecta procesul de fabricaţie. Iincendiul a izbucnit într-o nouă fabrică în construcţie.

Am trimis acolo şase sau şapte camioane de pompieri. Nu avem alte informaţii cu privire la amploarea incendiului sau dacă cineva este în pericol. Echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului”, au declarat reprezentanții pompierilor și ai poliției.

ADVERTISEMENT

India este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemie, după Statele Unite ale Americii, cu 10 milioane de cazuri raportate. Cu toate acestea, rata mortalității este printre cele mai scăzute la nivel mondial.

Vaccinul AstraZeneca, produs în India, a fost printre primele vaccinuri din lume în care omenirea și-a pus speranța, însă în timp nu a reușit să impresioneze. Cu o rată a eficacității de sub 75%, AstraZeneca e departe de ceea ce promite vaccinul Pfizer sau Moderna.

ADVERTISEMENT