Sport
notix pixel id

Cea mai mare umilință din istoria NBA! A fost bătut un record vechi de 30 de ani. Video

Etapa de vineri dimineaţă din baschetul nord-american a făcut să cadă un vechi record al ligii profesioniste, NBA, după un meci foarte spectaculos, de care fanii s-au bucurat enorm.
03.12.2021 | 09:19
Cea mai mare umilință din istoria NBA! A fost bătut un record vechi de 30 de ani. Video
Santi Aldana în tricoul lui Memphies Grizzlies
ADVERTISEMENT

Memphis Grizzlies s-a impus pe teren propriu, în sezonul regulat, în fața celor de la Oklahoma City Thunder, cu un scor astronomic: 152-79.

A fost doborât un record vechi de 30 de ani, în NBA

Cu această ocazie, armata de statisticieni de peste Ocean a constatat că a fost doborât unul din cele mai vechi recorduri din campionatul american de baschet.

Victoria la 78 de puncte diferență a celor de la Memphis Grizzlies depășește recordul de eficacitate înregistrat de Cleveland Cavaliers care, pe 17 decembrie 1991, se impunea într-un meci de NBA cu 148-80, în fața celor de la Miami Heat.

ADVERTISEMENT

Cleveland câștigase atunci la ”numai” 68 de puncte, în vreme ce noua bornă record, stabilită de baschetbaliștii de la Memphis, este cu 10 unități mai sus, adică la 78 de puncte.

Grizzlies ocupă locul 5 în conferința vestică, înregistrând un record de 12 victorii și 10 înfrângeri până acum. Pe aceeași parte de tablou, Oklahoma este a 13-a, cu 6 victorii și 16 eșecuri.

ADVERTISEMENT

Un pivot spaniol, campion la eficacitate

Record de eficacitate a înregistrat și pivotul spaniol de la Memphis Grizzlies, Santi Aldama, care a jucat 28 de minute în total, în acest meci.

El a reușit un spectaculos double-double din 18 puncte (procentaj 50% la aruncările de două puncte) și 10 recuperări. În linia sa statistică au mai fost incluse trei pase decisive, un capac și o intercepție. Indicele său de eficiență a arătat un neverosimil +52.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Memphis nu s-a putut baza, în această victorie istorică, pe vedeta sa Ja Morant. Totuși, statisticile celorlalți jucători utilizați reflectă clar amploarea succesului.

Nouă jucători ai echipei gazdă au marcat cel puțin 10 puncte, iar cel mai  jocului a fost Jaren Jackson Jr., care a terminat cu 27 de puncte înscrise.

ADVERTISEMENT

Baschetbaliștii de la Memphis au înregistrat o precizie de 62,5% la aruncările de două puncte, dar și de 52,8% (19 din 36) la coșurile de trei puncte.

Memphis Grizzlies nu a câștigat niciodată inelul de campion în NBA, însă cu Oklahoma această echipă are o veche rivalitate, încă de când avea sediul la Vancouver sau Seattle.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik