News

Cea mai mare vânătoare de ouă de Paște s-a încheiat cu un scandal-monstru. Au intervenit jandarmii

S-a dorit cea mai mare vânătoare de ouă de Paște din România, dar s-a transformat într-un eveniment ratat, după ce părinții s-au luat ceartă cu jandarmii.
27.04.2024 | 21:06
Cea mai mare vanatoare de oua de Paste sa incheiat cu un scandalmonstru Au intervenit jandarmii
Vânătoarea de ouă de Paște de la aerodromul din Bacău s-a înheiat cu un scandal uriaș între părinți și jandarmi / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Bacău.net / Hepta
ADVERTISEMENT

Cea mai mare vânătoare de ouă de Paște din România urma să aibă loc în ultimul weekend din aprilie, pe aerodromul din Mărgineni. Lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, atunci când cei mici au realizat că nu mai au ce să vâneze.

Copiii s-au lovit și s-au îmbrâncit

Problemele ar fi debutat cu o defecțiune tehnică la unul dintre cele trei avioane care urmau să arunce ouă. Acesta nu a mai putut să-și îndeplinească misiunea, lucru care a făcut ca cei mici să se îngrămădească pentru cele câteva ouă care au ajuns jos.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, copii s-au îmbrâncit și s-au lovit, în încercarea de a ajunge primii la obiectele dorite. Situația a degenerat și la nivelul părinților, care au cerut organizatorului să le returneze banii de pe bilete.

Intrarea la eveniment a costat 90 de lei pentru fiecare copil, preț în care celor mici li se promitea că vor putea să păstreze ouăle pe care le adunau. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma spiritele.

ADVERTISEMENT

Ce spune organizatorul evenimentului

Organizatorul evenimentului susține că îmbulzeala s-a produs ca urmare a deciziei reprezentanților de a devansa programul, lucru care a dus la imposibilitatea de a coordona participanții.

După ce unul dintre avioane a lansat primul sac de ouă, copiii s-au îmbulzit pe pistă, deși aceasta era delimitată de garduri de protecție amplasate de Jandarmerie.

ADVERTISEMENT

În acel moment, reprezentanții Jandarmeriei au luat decizie de a opri evenimentul ”pentru a evita accidentări sau situații neplăcute”.

”Pe lângă faptul că s-au depus eforturi ca participanții să stea după garduri, lucrurile au scăpat de sub control și din pricina părinților (a căror participare a fost încurajată prin gratuitate) care au decis să nu respecte recomandările de siguranță”, au arătat organizatorii, potrivit Bacău.net.

ADVERTISEMENT

Jandarmii au dat amenzi organizatorului evenimentului ”Paștele copiilor: cea mai mare vânătoare de ouă”

Mai multe sesizări au fost depuse la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Bacău, iar organizatorul a fost amendat pentru că nu a respectat siguranța participanților.

“Au existat momente în cadrul evenimentului când siguranța participanților, marea majoritate copii a fost pusă în pericol, motiv pentru care conducătorul forțelor de ordine a solicitat organizatorului să dispună măsuri pentru asigurarea protecției tuturor participanților, măsuri care nu au fost aplicate.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au sancționat contravențional organizatorul evenimentului „Paștele Copiilor: Cea mai mare vânătoare de ouă”, conform prevederilor art.26, lit c din Legea nr. 60/ 1991 cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Bacău

ADVERTISEMENT