News

Cea mai mică armată a lumii face recrutări. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a-l păzi pe Papă

Cea mai mică armată din lume, din cel mai mic stat din lume, se mărește și caută noi recruți. Aceștia trebuie să îndeplinească o serie de condiții stricte.
04.09.2022 | 09:46
Cea mai mica armata a lumii face recrutari Ce conditii trebuie indeplinite pentru al pazi pe Papa
DE la înființare, Garda Elvețiană a fost exclusiv masculină Foto: Vatican News
ADVERTISEMENT

Cea mai mică armată din lume caută 25 de bărbați pentru a-l păzi pe Papă. Garda Elvețiană a fost exclusiv masculină de când a fost fondată în 1506.

Cea mai mică armată a lumii face recrutări

Garda Elvețiană, forța de elită și îmbrăcată colorat, a cărei misiune principală este de a-l proteja pe Papa Francisc și orașul Vatican cu o suprafață de 437.000 de metri pătrați, numără în prezent 110 membri.

ADVERTISEMENT

Înaintea Jubileului din 2025, când se așteaptă ca milioane de pelerini să viziteze Vaticanul, oastea va crește cu 25 de membri la 135 de membri, o creștere de aproape 23%.

Jubileul este un an sfânt special, în care Biserica Catolică oferă credincioșilor posibilitatea de a cere o indulgență plenară, adică iertarea păcatelor pentru ei înșiși sau pentru rudele decedate.

ADVERTISEMENT

Un jubileu durează de obicei un an și câteva zile: începe chiar înainte de Crăciunul creștin și se încheie cu Bobotează din anul următor.

Pentru a ajuta la recrutare, Garda Elvețiană a deschis un nou birou media și un punct de contact în Elveția, potrivit unui comunicat al instituției.

ADVERTISEMENT

De asemenea, va coordona activitatea unui birou de recrutare existent în Elveția, a fundațiilor legate de Garda Elvețiană și a foștilor membri.

Noul birou vine cu un nou șef pentru mass-media

Biroul nou creat va reprezenta interesele și preocupările Corpului Gărzii Elvețiene în fața diferitelor autorități și politicieni.

ADVERTISEMENT

Odată cu crearea unei rețele active de relații publice, Garda Elvețiană Pontificală speră că un proces de recrutare mai amplu va oferi sprijin suplimentar pentru extinderea Gărzii.

Şeful Birourilor Media şi Legătură va fi Stefan Wyer, în vârstă de 57 de ani.Originar din cantonul Visp, Elveția, Wyer lucrează de câțiva ani cu Garda Elvețiană.

Din 1 iulie 2022, este consultant independent în comunicare și politică corporativă.

În calitate de șef al birourilor de presă și de legătură, Stefan Wyer raportează direct comandantului Gărzii Elvețiene, Christoph Graf, și lucrează îndeaproape cu șeful de informații și recrutare (IRS), Bernhard Messmer, relatează Vatican News.

Cazarmă nouă, cu spații pentru recruții femei

Recrutarea este deschisă bărbaților elvețieni celibatari cu vârsta cuprinsă între 19 și 31 de ani, care sunt catolici practicanți, în stare bună de sănătate, cu o „reputație impecabilă și înălțime de cel puțin 1,7 metri și au absolvit o pregătire de bază în armata elvețiană”, potrivit datelor de pe site-ul Gărzii.

Ei se pot căsători după ce au servit timp de cinci ani.

Armata, a cărei misiune principală este să-l protejeze pe papa, a fost exclusiv masculină de la înființarea sa în 1506. Dar asta se poate schimba.

Noua lor cazarmă din Vatican, la care se preconizează că lucrările vor începe în 2026, va fi construită pentru a găzdui și femei membre dacă pontiful sau succesorii săi le permit să se alăture, au spus oficialii.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a numit femei în mai multe posturi superioare și funcții de conducere în administrația Vaticanului și, în martie, a introdus o nouă constituție de referință care va permite oricărui catolic laic botezat, inclusiv femei, să conducă majoritatea departamentelor Vaticanului.

O fundație elvețiană a strâns deja peste 37 de milioane de franci elvețieni (37,6 milioane de dolari) din cele 45 de milioane de franci elvețieni (45,7 milioane de dolari) necesare pentru a înlocui actuala cazarmă veche de 150 de ani.

ADVERTISEMENT