Life

Cea mai nouă capitală de pe pământ unde nu trăiește nimeni. Locul nu exista acum doi ani pe hartă

Cea mai nouă capitală de pe pământ nu exista pe hartă acum doi ani, iar momentan nimeni nu trăiește aici. Care este motivul?
11.04.2024 | 12:59
Cea mai noua capitala de pe pamant unde nu traieste nimeni Locul nu exista acum doi ani pe harta
Cea mai nouă capitală de pe pământ unde nu trăiește nimeni. Sursă foto: Japan Times
ADVERTISEMENT

Cea mai nouă capitală de pe pământ a generat mari controverse. Acest loc nici măcar nu exista pe glob în urmă cu doi ani de zile. Și nici măcar în prezent, aici nu trăiesc oameni.

Cea mai nouă capitală de pe pământ unde nu trăiește nimeni

Cea mai nouă capitală de pe pământ este Nusantara. Cum a apărut acest loc și de ce nimeni nu trăiește aici? În urmă cu doi ani de zile, în acest loc era doar junglă. Acum însă, autoritățile au planurile ambițioase.

ADVERTISEMENT

Deși capitala Indoneziei este Jakarta, se dorește mutarea acesteia la Nusantara, în estul Kalimantan. Iar conform estimărilor făcute de autoritățile locale, planul ar putea deveni realitate până în anul 2045.

Cine a avut această idee și cum a luat naștere cea mai nouă capitală de pe pământ? Propunerea a venit de la președintele țării, Joko Widodo. Acesta a venit cu un plan îndrăzneț care prevede distribuirea activității economice în întreaga țară și reducerea populației capitalei.

ADVERTISEMENT

Iar deși momentan în Nusantara nu trăiește nimeni, președintele este destul de încrezător. Chiar în vara anului trecut, el numea planul său ca fiind o ”o oportunitate de aur”, conform CNBC.

Cum a luat naștere această idee

Odată ce lucrurile vor fi finalizate, în cea mai nouă capitală de pe pământ ar urma să fie mutați peste 1,9 milioane de oameni până în anul 2045. De altfel și anumiți angajații guvernamentali ar putea începe o nouă viață aici.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că Indonezia este a 4-a cea mai populată țară din lume, cu 277 de milioane de cetățeni. Drept urmare, planul președintelui pare a fi unul ambițios și ar putea rezolva câteva probleme.

Referitor la capitala țării, Jakarta, aceasta este în pericol de scufundare. Tocmai din acest motiv, construirea unei noi capitale, în junglă, ar putea fi alegerea cea mai bună. Ideea a luat naștere în anul 2022.

ADVERTISEMENT

Iar deși au trecut doi ani de atunci, lucrurile merg destul de greu. Într-adevăr, locația s-a schimbat, dar va mai dura până când noua capitală va fi gata cu adevărat. Cât va costa? Estimările spun că în total, construirea Nusantara va costa 35 de miliarde de dolari.

Nu toată suma ar urma să vină de la Guvern. Autoritățile sunt dispuse investească doar 20% din această sumă până acum, iar Administrația lui Jokowi speră ca restul de 80% să vină de la investitori străini.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion