Life

Cea mai periculoasă activitate de la mare. Pare banală, dar poate duce la accidentări grave

Tu știi care e cea mai periculoasă activitate de la mare? Pare banală și distractivă, dar poate duce la accidentări grave.
03.07.2023 | 09:24
Cea mai periculoasa activitate de la mare Pare banala dar poate duce la accidentari grave
Cea mai periculoasă activitate de la mare. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată care e cea mai periculoasă activitate de la mare? Multe persoane o adoră pentru că este distractivă. Chiar și așa, ea poate duce la accidentări grave, avertizează specialiștii care le recomandă turiștilor mai multă atenție.

Cea mai periculoasă activitate de la mare

Dacă ajungi la mare, ai grijă la ce activități vrei să participi. Unele dintre ele sunt mai periculoase decât crezi și pot duce la accidentări grave. Sunt într-adevăr distractive, însă este bine să cunoaștem riscurile.

ADVERTISEMENT

Dr. Toma Cucu, medic primar ortopedie și traumatologie în cadrul Ovidius Clinical Hospital, a vorbit despre cea mai periculoasă activitate de la mare. Sporturile nautice vin și cu niște riscuri pe care turiștii nu le iau în seamă de cele mai multe ori.

Cea mai periculoasă activitate de la mare poate fi chiar cea mai plăcută. Este vorba despre faimoasa ”banană”. O gonflabilă pe care se dau mai multe persoane, o experiență unică pentru unii, dar un sport cât se poate de periculos.

ADVERTISEMENT

Conform medicului, este foarte ușor să faci entorse sau să îți fracturezi glezna în timpul unei vacanțe. Există numeroase situații neprevăzute care apar. Iar cele mai previzibile sunt chiar sporturile nautice.

Specialistul spune că cel mai periculos sport de la mare poate duce la lovituri puternice. Având în vedere cât de repede se deplasează banana, oricine poate cădea, iar senzația poate fi ”similară cu lovirea de beton”.

ADVERTISEMENT

Cât de periculos e să te dai cu ”banana”

Ce altă activitate este periculoasă la mare? Wakeboarding-ul, dar și utilizarea Sky jet-urilor pot duce la accidentări grave, a mai adăugat medicul. De asemenea, viața mai multor persoane poate fi în pericol în timpul practicării acestor activități.

”Sporturile nautice practicate la viteze mari pot duce la accidente grave și fracturi. De exemplu, sportul numit “banana”, în care turiștii sunt trași pe apă cu o viteză mare, poate fi extrem de periculos. Viteza de deplasare face ca suprafața apei să nu mai aibă proprietățile pe care le cunoaștem, fiind similară cu lovirea de beton.

ADVERTISEMENT

De asemenea, utilizarea sky-jet-urilor sau practicarea wakeboardingului pot duce la accidente severe și pot pune în pericol și alte persoane”, explică Dr. Toma Cucu, medic primar ortopedie și traumatologie în cadrul Ovidius Clinical Hospital.

Cum putem să prevenim accidentările? În primul rând nu trebuie să consumăm alcool înainte de astfel de activități. De asemenea, cine a stat prea mult la soare, ar fi bine să spună pas. Iar în cazul unor sporturi la care nu avem experiență, ar fi bine să cerem sfaturi sau să le evităm.

Totodată, este indicat să avem alături de noi persoane care pot să intervină în caz de urgență. Iar asta este valabil inclusiv la o simplă baie în mare, ori la o săritură pe trambulina de la piscină.

ADVERTISEMENT